BRUDEPIKENE: Marit Stokkenes, (t. v.), Ann-Kristin Nissen og Jeanette Lilleås er proffe på bryllup.

Gifter bort 100 hvert år

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i desember 2009.

Det er ingen returrett hos Brudepikene AS.
– Vi regner med at når et par kommer hit for å bestille et bryllupsarrangement, så har de bestemt seg for hverandre!

Drammensjentene Ann-Kristin Nissen og Jeanette Lilleås startet i det små med å arrangere bryllup. De hjalp til litt her og der, og fant fort ut at dette var morsomt og kanskje en forretningsidé. Syv år senere sitter de i flotte lokaler i Konnerudgata med en ansatt og omtrent 100 bryllupsarrangementer hvert år.

KRABI: Romantisk ramme for bryllup i Thailand. Her fra en strand i Krabi.

Utlandet

– Italia er desidert mest populært. Der er det flest offentlige instanser som har lov til å vie og utstede attester, og arrangementene blir vellykkete fordi det alltid er mer enn nok god mat og masse vin, sier Jeanette.

Om Italia ikke faller i smak, kan Brudepikene ordne bryllup hvor enn i verden det måtte ønskes. De har arrangert i Sør-Afrika, Island, Tsjekkia, Thailand og Sveits – bare for å nevne noe.

VINTERBRUD: – Praktisk å gifte seg om vinteren, sier Ann-Kristin Nissen, som her hjelper til med sløret. – Sminken svetter ikke bort.

I Norge

Utenlandske par henvender seg til Bryllupspikene dersom de vil gifte seg i Norge. Da er det ofte vakre fjorder på Vestlandet som frister, men det har også blitt arrangert bryllup for et australsk par i Drammen. I Drammen er det Spiraltoppen og Museumsparken som er mest populære.

– Vi lager også i stand spesielle brylluper med tema. I høst hadde vi et bryllup der Elvis var temaet, og til og med gjestene kom i den stilen. Kjempegøy, sier Ann-Kristin.

Eneste i landet

Brudepikene er den eneste av sitt slag i landet, i all fall i så stor skala. De har sine leverandører og kontakter i samtlige land, slik at brudeparet ikke blir overlatt til seg selv. 

– Vi prøver å besøke alle land for å få førstehånds inntrykk av det, som en kvalitetskontroll, sier Jeanette. – Det er viktig at vi har samarbeidspartnere vi kan stole på.

Gjennomsnittspris på et bryllup er 60.000 kroner. Det er kun for arrangementet, ikke klær eller reise. 

– Vi har egentlig ikke opplevd noen tabber ennå, sier Jeanette. – Det eneste måtte være da vi måtte stue en gjeng meget avslappede thailandske gjester inn i en buss i rasende tempo. De smilte bare og tok alt helt med ro. Ikke alle tar det så nøye med tiden. Men presten ville sikkert ha det presist, så vi følte en smule stress.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *