Forsikringen dekker ikke om du sovner på et offentlig sted og blir frastjålet noe. Foto: Carolina Marinelli/Unsplash.

Gjør du disse reisetabbene, er du ikke sikret å få igjen på forsikringen

Reiseforsikringen dekker tyveri av eiendeler på reise, men passer du ikke godt nok på tingene dine, er det ikke sikkert du får full dekning.

– Reiseforsikringen dekker tyveri og ran av eiendeler som du har med seg på reise, men i henhold til sikkerhetsforskriftene skal du passe på tingene dine. Det betyr at du skal gjøre det du kan for å hindre andre i å ta tingen fra deg, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Ta høneblunden hjemme

En typisk tabbe på utenlandsferie, er å la vesken eller sekken henge bak stolen på fortauskafeen uten tilsyn. Mange går også med mobilen synlig i baklommen. Da kan veien være kort for frekke tyver.

– Det aller viktigste er å passe godt på verdisakene dine. Vi har sett eksempler på kunder som blir frastjålet mobilen mens de dupper av i parken. Da er det bedre å ta høneblunden hjemme. Forsikringen dekker nemlig ikke om du sovner på et offentlig sted og blir frastjålet noe, oppklarer Hofstad-Nielsen.

Ber bilistene tømme bilen

En annen ferieklassiker, er å legge igjen verdisaker i bilen. Dessverre er det mange som opplever innbrudd og tyverier av ting som oppbevares og er synlige i bilen. Da risikerer du avkortning, selv om bilen er låst.

– Om natten skal ikke gjenstander oppbevares i bilen i det hele tatt, uansett om de er gjemt godt. Det tryggeste er egentlig å sørge for at bilen er tømt for verdisaker før du forlater den, om du så bare skal en tur i butikken, sier skadeforebyggeren.

4 av 10 frykter ran og tyveri

En fersk undersøkelse som Respons Analyse har utført på vegne av Fremtind, viser at 43 prosent av de som skal på utenlandstur denne sommeren, frykter å bli ranet eller utsatt for tyveri. Det er flere grep du kan gjøre for å beholde verdisakene dine.

– Lås inn verdisaker i en safe på hotellet. Gå ikke fra tingene dine ubevoktet. Og husk at de fleste tyveriene skjer på offentlige steder der det er trengsel og mange folk – da må du passe ekstra godt på tingene dine, råder Hofstad-Nielsen.

Hva gjør jeg hvis jeg blir utsatt for tyveri eller ran på reise?

1. Meld fra til det lokale politiet og ta vare på anmeldelsen du får. Rekker du ikke å melde hendelsen til lokalt politi, sørg for å få en bekreftelse fra reiseleder eller hotell.

2. Finn frem dokumentasjon, som politianmeldelse. Det gjør det lettere for forsikringsselskapet å hjelpe deg.

3. Lag en liste over stjålne gjenstander og finn kvitteringer.

4. Kontakt forsikringsselskapet ditt om du trenger praktisk og umiddelbar hjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *