Gjør penger på hall 

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i desember 2015.

Det er lite penger i grasrotidretten, og det hører med til sjeldenhetene at en idrettshall går med overskudd. Berskaughallen har gjort det i tre år nå, og kan sette av midler til fremtidig vedlikehold.

Halv sju om morgenen er han på plass, daglig leder og vaktmester Knut Arvid Syvertsen (54). Det har han vært i to og et halvt år nå.

–Det er en del som skal gjøres klart før hallen åpner for de første brukerne, sier han.
–Og nå på vinteren kan det hende at det må strøs ute på glatta.

HÅNDBALL: To håndballflater kan vaktmester Knut Arvid Syvertsen by på i Berskaughallen.

Tre eiere

Berskaughallen AS er fem år gammel, og eies av tre idrettslag: Åssiden Idrettsforening, Buskerud Bedriftsidrett og Drammen Innebandy. Tre likeverdige eiere, som alle er leietakere på like vilkår som utenforstående.

Berskaughallen er den eneste hallen i et stor og idrettsglad bydel. Det gjør det lett å finne leietakere, og hallen er utleid på regelmessig basis med års- og halvårsavtaler.

–Det at vi har kontrakt med Åssiden videregående skole som bruker hallen som gymsal, gir en kjærkommen inntekt fra fylket. Uten den ville regnskapet sett annerledes ut, sier Knut Arvid.

–I tillegg har vi blant annet Drammen sportsdansklubb og Nippon karate som leier på fast basis.

Hallen i seg selv får ikke annen offentlig støtte enn leieinntekter fra fylket samt en gunstig festeavgift til kommunen. Idrettslag får derimot offentlig støtte til aktivitet i hall, og dermed blir det gunstig for dem å betale leie.

STYRKE: Berskaughallen har et godt utstyrt styrketreningsrom som gjerne brukes av spillere som er skadet eller andre som trenger mer kraft.

Utvide med friidrett

Berskaughallen har to håndballflater, en kampsportsal, en dansesal og et velutstyrt styrketreningsrom. Alle hallene er i meget god stand, og Syvertsens oppgave som vaktmester er å sørge for at de opprettholdes slik.

Når det gjelder konflikten om Marienlyst, sier Syvertsen at de har vært i dialog med kommunen.

–Jeg har ingen sterke meninger om Marienlyst, men dersom planene går gjennom og mye av idretten flyttes hit til Berskaug, har vi påpekt at den rimeligste løsningen er å utvide hallen så vi får friidrettearena under tak, sier han.

Knut Arvid Syvertsen har bodd på Åssiden i hele sitt liv, og spilt håndball der i 20 år. I starten foregikk treningen i hallen på travbanen, og deretter i Drammenshallen. En kort periode trente de også i det bygget der posten nå er på Åssiden – vis a vis Akropolis.

Hans to barn spilte også, slik at han har vært involvert i håndball på Åssiden i enda flere år enn sien egne aktive.

–Det er stor dugnadsånd i ÅIF. Det er rundt 1.000-1.200 medlemmer i foreningen, og det virker ikke som om det er vanskelig å få folk til å stille opp som hallvakt eller kioskvakt, sier Knut Arvid.

DANS: Med godt parkettgulv og speilvegg er Drammens sportsdansere fornøyde. Knut Arvid er ingen danseløve.

Arrangementer

Det har vært avholdt NM i karate i Nippon karateklubbs regi, mange håndballcuper og futsal og Norgescup i sportsdans. 

–Vi har mangel på tribuner, og det er et stort ønske. Slik det er nå, er det ikke mulig å sette opp store tribuner, men under en utbygging vil det være naturlig å gjøre det, sier Syvertsen.

Tribuner er ikke nødvendig når hallen muligens åpnes for LAN i vinterferien – da er det gulvplassen som er viktig. Og den er det nok av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *