Glitrevann i soloppgang

Emil og jeg er alltid på jakt etter den perfekte soloppgangen. Vi har vært på turer i det siste i områder med mye snø som har vært en utfordring. Men så kom jeg på en tur som burde være perfekt for vårt formål.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Vi visste at solen står opp meget tidig i disse dager. Derfor bestemte vi oss for å overnatte i Finnemarka.

Lofthuskollen er en del av Trollåsen å ligger på en blåmerket sti med utgangspunkt fra Øvervollen. Vi fulgte stien og  gikk opp den bratte kollen. Mye snø lå fortsatt i skyggepartier.

Vi fant ly mellom to fjellknauser. Lyngen ble en god madrass i tillegg til vårt liggeunderlag. Emil og jeg koste oss hele dagen med turer rundt Store Trolltjern og området rundt. Hele tanken bak turen var å oppleve soloppgangen fra Lofthuskollen.

Klokken 04.20 ringte vekkeklokka. Emil og jeg var “ready” vi tok oss over til motsatt side av fjellet. Først var det bare en orange linje i horisonten. Så kom SOLA! I mitt kamera fikk jeg oppleve en helt fantastisk soloppgang, med de store vanna: Trolltjern, Sandungen, Dypingen og Glitre i herlig tåkeslør…

Jeg anbefaler denne turen til store og små. Bare to kilometer fra parkeringen. Fantastisk utsikt og vann nære ved. En fin utfordring til å sove under åpen himmel…

Nøkkelord; Ulevannsveien, Krokstadelven, Øvervollen parkering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *