HELE LIVET: Jonny Sandholm (59) har vært ansatt hos Dias i hele sitt yrkesaktive liv. Her på skiltavdelingen blir han til han går av med pensjon.

God grunn til å feire

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i januar 2011.

Det jubileres veldig hos Dias AS for tiden. Fire av de ansatte har et solid antall år bak seg, og bedriften selv fylte nylig 50 år.

Bedriften ble etablert 29. desember 1960, så egentlig feiret de jubileet sitt i fjor. Men det er i disse dager de ER 50 år.

IFY het firmaet først. Det er en forkortelse for Industri for yrkesvalghemmede. I 1977 byttet de navn til Drammen Industri A/S og fra 2004 har de kalt seg Dias AS. 

Femsifret

Selve målet med bedriften er å lære opp mennesker til et yrkesliv, enten innad i bedriften eller via utplasseringer i det vanlige arbeidslivet.

– Skulle vi regnet etter hvor mange som har vært innom oss, for kortere eller lengre tid, gjennom disse femti årene, ville det nok blitt et femsifret tall, sier fungerende daglig leder Gro Schøne.

STOLT LEDER: Gro Schøne er fungerende daglig leder ved Dias AS. Bedriften hun leder har gjort mange i stand til et godt yrkesliv, noe hun er svært stolt av.

For tiden er det rundt 100 ansatte, og 45 er fast ansatt. Resten er ansatt på tiltak gjennom NAV. I 2010 benyttet ca 700 personer et eller flere av Dias’ mange opplæringstilbud. Drammen kommune er den største eieren med 30,8 prosent. Andre eiere er Buskerud fylkeskommune, noen andre kommuner i distriktet, samt noen privatpersoner. Omsetningen var fjor ca 67 millioner.

Dias har selv avdelinger hvor folk kan få opplæring: mekanisk, montasje, skilt, data, kantine og administrasjon. I tillegg har de rundt 300 samarbeidspartnere i distriktet som dekker mange forskjellige bransjer.

Ære på ansatte

En solid og suksessfull bedrift er avhengig av gode ansatte. DIAS kan i disse dager feire fire som har vært usedvanlig trofaste. Per Arne Krogsund (46) begynte i Dias 13. januar 1986. Han jobbet først på mekanisk avdeling i fem år, så flyttet han over til montasjeavdelingen hvor oppgaven hans var kabelkonfeksjonering. I dag har Per Arne ansvar for lodding. 

– En veldig god kollega, sier Gro Schøne.

En god kollega er også Laila Brastad (48). Hun er den som alltid har en spøk på lur til de som måtte finne på å forstyrre henne i arbeidet. Laila begynte i Dias i oktober 1990, først i kantina. I dag jobber hun i montasjeavdelingen der arbeidsoppgaven er pakkeoppdrag. I tillegg trår hun til i andre avdelinger ved sykefravær.

Også Bent Møller-Løkken har vært ansatt i 20 år. Han har sitt daglige virke i mekanisk avdeling, hvor hans oppgave er å utføre oppgaver i kantpresseren. Bent monterer også skap og ladeskap, og innimellom tar han seg en tur innom montasjeavdelingen hvor han skrur sammen komfyrkabler. 

– Bent er alltid blid og hyggelig, sier Gro Schøne.
– Og svært pliktoppfyllende.

TROFASTE: Disse har vært trofaste ansatte i Dias. F. v. Bent Møller-Løkken (41), Laila Brastad (48) og Per Arne Krogsund (46) har vært der i til sammen 65 år.

Veteran

Jonny Sandholm (59) kan trygt kalles veteran etter 40 sammenhengende år ved bedriften. De siste 22 årene har han vært produksjonsleder ved skiltavdelingen. Etter ungdomskolen begynte han på yrkeskolen og deretter i lære som platearbeider ved Drammen Slip & Verksted. Men læretiden fikk en brå slutt da han ble utsatt for en stygg bilulykke, og måtte avbryte læretiden etter bare et år.

Vel på beina igjen fikk han tilbud om jobb ved Dias AS gjennom det som den gang het Arbeidsformidlingen. I løpet av årene his Dias har Jonny vært med på å produsere/utvikle egne skiltprodukter av merket Alugraf. Dette har blitt et sterkt merkenavn, og skiltene henger overalt i Norge og ellers i Europa.

Jonny Sandholm kan mer om skiltprodukter enn de fleste andre. Selv etter så mange år ved samme bedrift – og på samme avdeling – kan han ikke tenke seg noe annet.

– Her blir jeg til jeg går av med pensjon, sier han fornøyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *