Danilo Costamagna (t. v.) driver In Vito Veritas sammen med kokken Alessandro di Zillo.

Godkjent uteservering på takterrassen

Bare for et par dager siden fikk Danilo Costamagna kommunens godkjennelse for uteservering på takterrassen på restauranten sin, In Vino Veritas. Nå kan gjestene nyte kveldssol og utsikten over den nye parken på Union med god drikke til.

Takterrassen som nå er godkjent av kommunen.

In Vino Veritas er noe så eksotisk som en vinbar i Drammen, og ikke bare det – her kan du også prøvesmake restauratørens egenproduserte vin.

Mikroproduksjon

-Jeg leide 10 mål dyrkbar jord på Filtvet for 7-8 år siden. Så begynte jeg å plante vinstokker. Nå har jeg rundt 2.000, sier Danilo, som opprinnelig er fra Piemonte i Italia, nå bosatt i Solbergelva. Han bestemte seg for vindruer av sorten Solaris.
-Det er ingen stor produksjon, det kalles mikroproduksjon, så den vinen er ganske eksklusiv. Jeg brygger både hvit og rød, og den hvite kan minne om en Riesling. Den røde er av den lettdrikkelige typen, og kan minne om en Beaujolais.

Foruten sin egen vin har han flere hundre i vinoteket sitt, og flere av dem selges i glass, slik at man slipper å kjøpe hele flasker. Da kan man heller smake på flere viner, mener Danilo. Han er vinkjenner, blant annet, og tar også videreutdanning i vinbrygging.

Vinoteket, som inneholder flere hundre sorter vin.

Mat og musikk

Til god drikke hører god mat, og Danilo har med seg mye italiensk matkultur fra hjemlandet. Han serverer aperitivo, som er Italias svar på tapas, og har selvsagt med italiensk spekeskinke og ost.

-Jeg har ventet på godkjennelsen fra kommunen før jeg gikk videre med planene jeg har for vinbaren. Jeg har lyst til å ha underholdning her også, og det starter vi med allerede neste lørdag, sier Danilo.
-Da blir det faktisk to konserter her, for det skal være en gratiskonsert i parken også. Hos oss er det “A Singing Affair” som skal spille litt jazz-inspirert musikk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *