Gratis tannsjekk i mai

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i april 2014.

Hundeeiere kan ta med seg hunden til tannsjekk i mai – helt gratis. For hunden kan også få tannproblemer.

Hundretusener av hunder lider på grunn av dårlig munnhelse. Studier viser at åtte av ti hunder over tre år er berørt. For å bevisstgjøre hundeeiere om problemet, arrangeres “Sunn munn-måned” som en årlig informasjonskampanje i mai. 

TANNMÅNED: Veterinær Christine Dyrerud ved Åssiden dyreklinikk skal passe ekstra godt på tennene til hundene i mai.

–Det er en myte at alle hunder har dårlig ånde fra naturens side. Tvert imot kan vond ånde være et tegn på dårlig munnhelse. Det beste du kan gjøre for hunden din er å børste tennene daglig. Da kan du avverge at hunden får tannstein, tannkjøttsykdommer eller karies, sier veterinær Therese Dyrerud ved Åssiden Dyreklinikk.
Det er ikke alltid like lett å se om hunden har det vondt, så det er viktig å være oppmerksom på endringer i adferden. En hund virker glad selv om den har smerter, og det er på grunn av at ellers ville den blitt kastet ut av flokken hadde den levd i vill tilstand.
–Jeg behandler ofte hunder med smerter som følge av tann- eller munnproblemer. Som hundeeier bør du være nøye med å pusse dyrets tenner ofte. I tillegg anbefaler jeg å være bevisst at hunden ikke tygger mye på harde ting som stein, trepinner og harde leker som kan gi tannslitasje, sier veterinær Dyrerud.
I mai vil Åssiden Dyreklinikk tilby gratis sjekk av hundens tenner, og også gi rabatter på behandling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *