Gunstig intelligens og brødbaking gir bedre ledelse

  • forestill deg andre måter å forstå tingene på

  • mennesker har nysgjerrighet – det har ikke maskiner

  • utforsk andre måter å jobbe på

Tekst: Cecilie Steenland, Fønix Kompetanse

Du kjenner presset fra alle de som ber om din oppmerksomhet og tid. Du kjenner igjen usikkerheten på om du gjør de riktige valgene? Presterer jeg godt nok?

Hva er dette?! Du er jo der du ønsker å være. Du kjenner motivasjonen og eierskapet for det du driver med. Du får noen gode tilbakemeldinger som leder.

Hvor ble det da av overskuddet, de gode ideene, motet til å tenke annerledes og den genuine gleden?

Lyder dette kjent?

Ved å gjøre et aktivt valg kan du skape deg hverdager der du velger å bli enda bedre på det du allerede er god til og med innsikt i hvorfor du ikke får til det du gjerne vil få til.

Kreative talenter blir de beste kompetanse-medarbeiderne

Gunstig intelligens (GI) beskrives som den kreativiteten vi bruker når vi opplever mestring og balanse gjennom nytenkning (innovasjon). GI kan også forklares som når vi er hverdagskreative – der kreativ er å gjøre noe annerledes enn det du har gjort før eller annerledes enn de andre.

Her kommer brødbakingen inn!

Når vi jobber med nye tanke-/handlingsmønstre for å få til en endring, må vi trene. Kna og trene, trene og kna. Vi må repetere mange ganger. Det blir som å bake et god hjemmelaget brød. Du gir deg ikke før du er fornøyd og deigen er godt knadd. Du holder på over tid og så lenge at du er trygg på at dette brødet blir best.

Enten du er leder i eget liv, på hjemmebane, i jobben eller på fritiden; vi møter alle utfordringer som krever ny innsikt og ny kompetanse. For å få til varig endring tar vi stegene som vist i læringstrappen.

Psykolog Trond Kjærstad skriver om Gunstig Intelligens og har forelesning og det: https://www.bi.no/forskning/business-review/articles/2018/11/gunstig-intelligens/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *