UNGDOMSARBEIDER: Trond Bardalen får mange stjerner i boka av William Sundet (t.v.) og Adrian Simensen, begge fra Svelvik.

Halsbrekkende for kidsa

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i september 2012.

Som forelder er det best å snu i døra, for det skal stålnerver til for å se på når ungdommene setter utfor ramper og hopper meterhøyt på sykler og skateboard.

Dersom man likevel ønsker å få et innblikk i hva som foregår i hallen der ungdommene stortrives, er det best å holde seg godt inn til veggen, og se seg for både en og flere ganger. For her suser de forbi i hundre, og har øynene festet på rampa eller piten. 

Kjempet hardt

Livets rett har ikke alltid vært soleklar for Nøstedhallen, men nå har de for alvor befestet seg i de gamle, nedlagte industrilokalene på Nøsted Brygge.

Han som har kjempet hardest for hallen, er Trond Bardalen. Helt siden starten for snart 10 år siden har han tilbrakt ettermiddager, kvelder og helger her – i ungdommens tjeneste.

– Jeg har ikke angret et sekund, sier han til Byavisa Drammen.

– Hvert eneste minutt av min tid jeg har brukt her, har vært en fornøyelse. Jeg har fått et unikt forhold til de flotte ungdommene som vanker her.

Fredag kommer ordfører og andre prominente politikere til den offisielle høståpningen av hallen. Denne gangen frykter ikke Bardalen dårlige budsjettnyheter.

– Nå virker det som om politikerne har sett verdien av det vi har skapt sammen med ungdommene. Her gir vi ungdommer et sted å være, legger til rette for det de liker å holde på med og skaper en sunn og god atmosfære, sier Trond.

MYK LANDING: Her lander man etter en høytflygende sykling. William Sundet (14 ½) har gjort dette mange ganger før.

Miljøet

Hva hallen har betydd for ungdom forteller denne historien:

– En far kom hit i jula for et par år siden. Han hadde med seg blomster. Han ville bare takke oss, for uten Nøstedhallen ville ikke sønnen hans ha levd i dag. Hallen og miljøet ga den unge gutten livsgleden tilbake. Han kom i et miljø der mobbing, dop og negative ting ikke eksisterer, og dette var med på å gi et livsinnhold, sier Trond Bardalen med stolthet. 

All æren vil han ikke ta selv, for ungdommene påtar seg selv oppgaven med å lage miljøet. Alle hilser høflig og pent på hverandre, hjelper hverandre og er venner på tvers av alder og bakgrunn.

– Det handler mye om å bli sett, tror Trond.

– Bare det å ta en liten prat, få en hyggelig kommentar eller bli bedt om å hjelpe til. Sånne ting skaper verdier.

I løpet av en måned er det 4-500 ungdommer innom, den yngste er ei jente på 3-4 år som skater.

Nyheter

– Ungdommene forteller oss hva slags behov de har for å gjøre sporten sin. Dermed fikk vi foampiten, sier Trond. 

– Det var litt av et prosjekt, og vi var heldige og fikk Gjensidigestiftelsen til å sponse oss.

Sparebank1 sponset et nytt tilbygg i hallen, mens Sparebanken Øst ga penger til innkjøp av sikkerhetsutstyr.

– Nå er det snart på tide å bytte ut sykkelparken vår. Den er tre år gammel nå, og svært flittig bruk har gjort at det snart ikke er mer å reparere på, sier Trond Bardalen.

– Bowlen trenger også en omgjøring, så alle midler vi er så heldige å få, er veldig velkomne.

Hallen er åpen i helgene og mandag til onsdag. Torsdager og fredager leies den bort.

Bursdager og arrangementer

– I fjor var det et par som leide hele hallen til sønnens bursdag, sier Trond.

– Det var første og eneste gangen hittil, men vi har faktisk et bursdagsrom oppe i tredje etasje som kan leies. De som gjør det, opplever lite omsetning på kaker og pizza, men svært fornøyde unger som virkelig får utfoldet seg i hallen.

Bente, kona til Trond, også kalt Dronningen, stiller opp med mat fra kiosken. Der har de pizza og vafler, brus og snacks. Hun har vært med like lenge som Trond.

Gjennom hele sesongen arrangeres det helger for de forskjellige aktivitetene, skatehelger, bmx-helger og inline- og scooter-helger.

– Det kommer folk langveis fra, helt fra nord, for å være med på helgene våre. Vi har den beste hallen i landet, og de beste folka til å lede, sier Trond.

Overnatting skjer på skolen ved siden av (Arbeidsinstituttet), hvor det er gode dusjmuligheter og soveplasser. Følg med på Nøstedhallens facebooksider for nærmere informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *