Har du ikke smarttelefon? Da må du vite dette

Undersøkelser Nkom har utført viser at flere telefoner har problemer med å vise nødetatene hvor du befinner deg om du ringer 110, 112 og 113.

De fleste i Norge har en smarttelefon, men flere har den senere tid skaffet seg en enklere mobil. Det har helt klart sine begrensninger. Disse telefonene vil ikke gi nødetatene eksakt posisjon gjennom Advanced Mobile Location, eller AML, dersom du må ringe et nødnummer.  AML fungerer på tilnærmet alle telefoner med Android eller iOS operativsystem.

— Det kan være flere grunner til at folk velger enklere telefoner, men det er viktig å være bevisst på de begrensningene de har, sier Kamilla Sharma i avdeling for marked og tjenester i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

I det norske markedet er det i hovedsak enkle versjoner av Doro og Nokia som ikke vil gi nødetatene nøyaktig posisjon.

— Enkle eller usmarte telefoner kan være greie å bruke som en hustelefon. Da vil din registrerte adresse overføres til nødetatene og stemme overens med hvor du befinner deg. I sommer er mange på farta, og dersom telefonen brukes ute, vil ikke nødetatene vite din nøyaktig hvor du befinner deg og feilmarginen være på flere kilometer, forklarer Sharma.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *