Monica og Emil foran Harehoppkoia.

Harehoppkoia og Vassfarets høyeste topp

På tur med Monica og Emil

Tidlig en morgen i august bestemte Emil og jeg oss for å gå til Harehoppkoia på Sørbølfjellet i Vassfaret.

Tekst og foto: Monica Østenengen

For å komme dit kjørte vi til Gulsvik ved Hallingporten, og tok Skarsdalsveien helt til dens slutt, hvor det er parkering. Vi gikk cirka 50 meter til starten på blåmerket sti merket Harehopp. Vi gikk på stien med litt stigning et stykke til den delte seg, da holdt vi til venstre.

Som perler på en snor

Når vi etter hvert kom opp til toppen, åpenbarte det seg et eventyrlig snaufjell med vakre fjellvann som perler på en snor. Jeg sjekket kartappen min og så at vi var på riktig sti og at vi snart var fremme. Plutselig fikk jeg øye på Harehoppkoia der fremme, den lå vakkert til på oversiden av et fjellvann og gikk nesten i ett med terrenget. Utenfor koia rant det en bekk med små fossefall, perfekt!

Fantastisk utsikt

Vi spiste nista vår i sola utenfor koia og tok noen fine bilder. Nå var det på tide å gå videre opp til Sørbølfjellets- og Vassfarets høyeste punkt (1284 moh). Denne utsikten er helt fantastisk, vi kunne se mot Hardangerjøkulen, Hallingskarvet, Norefjell, Turufjell og Jotunheimen samt innover i Vassfaret. Her brukte vi litt tid til å ta inn inntrykkene og knipse flere bilder.

Ikke siste gangen

Full av vakre natur inntrykk begynte vi på returen. Vi bestemte oss for ikke å overnatte på Harehoppkoia denne gangen. Man må ha med litt ved, stearinlys og hodelykt, noe vi ikke hadde, men det blir ikke siste gangen vi tar turen hit.

Vi anbefaler denne turen på det varmeste for store og små.

Hilsen Monica og Emil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *