Kai Gjertsen har antikvitetsbutikk i Mjøndalen.

Hekta på antikk

Lukten av velpleid antikk oser mot deg i det du entrer Gjertsen Antikk i Mjøndalen. Der ser du en oase av gamle klær i perfekt stand fra gamle dager, pluss klokker og filmplakater i perfekt stand.

Tekst og foto: Frode Winther Nylehn-Johansen 
Du kan ikke få øynene vekk fra et kontormøbel som minst må være fra attenhundretallet med utskjæringer garantert laget for hånd. Det du ikke finner andre steder finner du nok her. Kai Gjertsen, som er innehaver av Gjertsen Antikk, sier:
– Her har du alt garantert for en hver smak. Retro, kunst, og kanskje finner du noe du ikke har sett siden du var ung.
Et sjakkbrett fra svunne dager.

Folk mimrer

I Nedre Tverrgate finner du det Mjøndølingene kaller på folkemunnet: Huset med rare i.
– To og et halvt år har gått siden vi flyttet inn, og vi hadde opprinnelig tenkt å ha dette som et “showrom” med netthandel, men butikken har tatt seg opp slik at det har ikke vært nødvendig med noe på nett, sier Gjertsen.
-Det er så hyggelig at folk stikker innom og mimrer, og vi har samlere og profesjonelle personer fra butikker i Oslo som kommer her og kjøper.

Trippel pris i Oslo

Alt fra Antikkbutikker og Designbutikker kommer og plukker det som er nødvendig for deres stil og selger alt fra dobbel pris til tredobbelt pris i Oslo området i forhold til her i Mjøndalen.
-Vi er totalleverandør til hotellkjeder i hele Skandinavia, sier Gjertsen og smiler lurt.
-Det er jo litt hyggelig at det har utviklet seg sånn. Vi var så vidt innom Netflix som kjøper opp til serier de lager, men på grunn av kapasiteten har vi måtte avvente det litt.

Kommer med toget

-Mjøndalen er et perfekt sted for oss. Her kan du stå parkert i to timer og besøke oss, og senere gå til et av de flotte bakeriene og kafeene som er her. Av og til sier jeg faktisk til kunder og selgere at de kan ta toget eller buss. Det er jo bare en kort spasertur bort til oss, påpeker Kai Gjertsen med den gjenkjennelige stråhatten.
– Vi er alltid behjelpelig med å hjelpe kunder som kjøper en del med transport, og vi henter om det er et objekt som en kunde vil selge, eller dødsbo, flyttebo og så videre
-Vi kommer jo over hele hus som skal tømmes, og det vi vil ha, tar vi. Resten leverer vi til Kirkens Bymisjon i Drammen eller i store containere til Mile her i Mjøndalen. Det er ikke billig, sier Gjertsen.
Kinesisk håndverk.

Kinesisk håndverk

Når vi ser innover i butikken kan vi skimte et skrivebord som er ganske spesielt.
-Etter det jeg har funnet ut, er det et kinesisk håndverk med utskjæringer som er gjort for hånd. Du kan jo tenke deg hva det ville kostet i dag.
-Det som fascinerer meg er hvordan de har klart å lage det. Det er sjelden vi finner slike objekter til en grei pris. Bordet vil jeg nesten ikke selge.
-Mange menn i dag har en liten “mancave”, der ville nok den pulten passet fint, sier Gjertsen men legger til at han har jo en diger “mancave” akkurat her.
– Her koser jeg meg hver dag og ingen dag er lik, smiler han bredt, og håper at også ungdom får øynene opp for “det lille spesielle” når de innreder en leilighet her i distriktet som er i så stor vekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *