Påske på Gjendesheim er gøy for store og små! FOTO: Linn Holstad Hines

Her får du garantert påskefølelsen

Påske i fjellet: I år lokker DNT med to påskenyheter i fjellet og mye snø. Se full oversikt over påskeåpne betjente hytter her.

– Våre folk forteller at det er mye snø i fjellet, og strålende forhold! Alt ligger til rette for en flott fjellpåske, så det er bare å begynne å planlegge for den gode påskeopplevelsen nå, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Den Norske Turistforening (DNT) har mange betjente hytter i fjellet som er klare til å ta imot påskegjester. I år kan DNT by på to påskenyheter. Leirvassbu, selve storstua i Jotunheimen, åpner som ny DNT-hytte til påske. På Hardangervidda er Solheimstulen klare for påskefeiring etter at hytta gjenåpnet med nytt vertskap etter ombygging i fjor.

Noe for alle

DNTs generalsekretær minner om at DNTs betjente hytter både egner seg for dem som vil bo fast ett sted og ta dagsturer, og for dem som vil gå fra hytte til hytte gjennom ferien.

– Alle kan finne en hytte til hytte-tur som passer for seg, men det er også rom for roligere dager. Se for deg snødekte vidder, appelsin i solveggen og god stemning i peisestua. Vertskapene på DNTs betjente hytter står klare til å ta imot gjestene med åpne armer, sier Klarp Solvang.

De siste ukene har Den Norske Turistforeningen merket nesten 4300 kilometer med vinterløyper med kvist, i tillegg til å sørge for at alle hytter er klare til å huse alle som vil til fjells.

Alle oppfordres til å sjekke vær- og føremeldinger for området de skal til.

Disse betjente hyttene er åpne i påsken:

Breheimen

Breheimen er et lite besøkt område på vinterstid, men dette område er et vinterparadis! Spektakulære topper på 2000 meter, snøsikkert og flotte isbreer venter på deg.

Nørdstedalseter 

Sota Sæter 

Hardangervidda

DNT har en lang rekke betjente hytter på Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er det mange muligheter for å gåen tradisjonell hytte til hytte-tur. Flere av hyttene ligger enkelt til ved bilvei eller tog, og fungerer som gode utgangspunkt for turer av alle vanskelighetsgrader.

Haukeliseter Fjellstue 

Krækkja 

Kalhovd Turisthytte 

Rauhelleren 

Mårbu 

Sandhaug 

Litlos 

Mogen Turisthytte 

Solheimstulen 

Gaustadtoppen Turisthytte 

Stavali Turisthytte 

Jotunheimen

Populære Jotunheimen byr på mektige fjellmassiv, toppturer og kvistede løyper i alle retninger. Rett før påske åpner Leivarssbu som ny DNT-hytte. Dette storstua i Jotunheimen blir en viktig del av DNTs rutenett.

Gjendesheim 

Fondsbu 

Glitterheim 

Gjendebu 

Skogadalsbøen 

Leirvassbu  

Femundsmarka

Femundsmarka er et fantastisk turområde, enten du vil gå lange turer fra hytte til hytte eller en topptur for å nyte den vakre naturen.

Svukuriset 

Rondane

Rondane er et mektig turområde med flere 2000-meter høye topper og tinder. Her ligger det tre betjente DNT-hytter og et godt tilrettelagt rutenett. Rondane er det et godt nett av kvistede vinterutersom innbyr til skiturer fra hytte til hytte.

Rondvassbu 

Bjørnhollia 

Grimsdalshytta 

Langsua

Langsuaer ukjent for mange, men byr på familievennlige turer med enkelt adkomst på det sentrale Østlandet. Her er det flere selvbetjente hytter og man kan enkelt starte påskeferien med betjente Liomseter som utgangspunkt.

Liomseter 

Skarvheimen

Skarvheimen er et av landet fineste områder for fjellskiturer, med imponerende fjellformasjoner og passe kupert terreng. Her finner du tre hyggelige betjente hytter.

Geiterygghytta 

Finsehytta 

Iungsdalshytta 

Trollheimen

Alpine topper og lune daler med tradisjonsrike hytter danner en fin ramme for fjellturer i Trollheimen. Variasjonene og kontrastene gjør at mange kommer tilbake til Trollheimen år etter år.

Jøldalshytta 

Gjevilvasshytta 

Trollheimshytta 

Sylan

Fantastiske Sylanmednydelige vidder og fjelli horisonten strekker seg utover både Norge og Sverige Området er populært vinter som sommer, og her finnes Norges minste betjente hytte, den historiske Schulzhytta.

Storerikvollen 

Schulzhytta 

Nedalshytta 

Etne- og Saudafjellene

Midt i dette ville, men lettgåtte fjellområdet ligger idylliske Olalia med flott utsikt sørover mot Hauganutene.

Olalia Fjellstove 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *