Historien om Hallvard

13.-16. juni går det et historisk sus over Lier. Vi skal ta dere med tilbake til Norge og Lier den gangen da familie, ære og heltedåder sto i fokus. Den gangen verden var liten, og landegrensene store. Vi skal fortelle dere «Historien om Hallvard».

I 1020 blir en liten gutt født på Huseby i Lier. Gutten får navnet Hallvard Vebjørnsson og vokser opp på en sotrbondegård sammen med faren Vebjørn og moren Thorny.Lite visste han at hans liv var skjebnebundet, og at det tusen år senere ville bli laget kommunevåpen, kirker, skoler og forestillinger etter han.

«Historien om Hallvard» skal ta publikum med på en reise. Vi møter Lille Hallvard på epleslang, ungdoms-Hallvard på frierføtter, unggutt-Hallvard med helteblikk og St. Hallvard med visdom og modenhet. Til sammen veves historiene sammen til et teppe av livsendrende hendelser, valg og skjebnebestemmelser, helt til det øyeblikket Hallvard må velge mellom egen trygghet eller medmenneskelig rettferdighet.

Det historiske spelet «Historien om Hallvard» er skrevet og regissert av Eskil K. Glitre. Sammen med seg har han over 70 aktører på scenen, og minst like mange i kulissene. I flere måneder har de jobbet sammen, lærer regi, sang og koreografi, snekret, sydd, malt, skaffet, samarbeidet og funnet løsninger. 13. juni går teppet opp for en storslagen opplevelse utendørs på Lier Bygdetun.

 Regi og dramatisering: Eskil K. Glitre

Medvirkende: Venill Eirin Kravik, Anders Rønneberg, Peter Kolbjørnsen, Brynjar Braaten Nærø, Lier Kulturskole, Spikkestad amatørteater for voksne og 70 aktører i alle aldre.

Forestillinger:

Torsdag 13. juni klokken 18.00 (PREMIERE)

Fredag 14. juni klokken 18.00

Lørdag 15. juni klokken 15.00

Lørdag 15. juni klokken 18.00

Søndag 16. juni klokken 14.00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *