KLAR FOR JUL: May Kristin Kaspersen fra Steinberg skal synge i Nedre Eiker kirke førstkommende mandag sammen med gruppen Colletts Aalls.

Hjem til kjerka

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i desember 2010.

– Det blir ikke ordentlig jul før jeg har sunget i kjerka hjemme, sier May Kristin Kaspersen (27), og sikter da til Nedre Eiker kirke og julekonserten på mandag.

Steinbergs flotte syngedame lever av å være frilanser med stemmen sin. Hun bor nå i Oslo, men det er Steinberg som er hjemme, og dit drar hun også når det er jul.

– Helt siden jeg var 14-15 år har jeg sunget i kirken på julaften, og jeg tror kanskje jeg ville blitt snurt om jeg ikke hadde blitt spurt, sier hun.

Collett Aalls

I år skal hun også synge på julaften, men først er det konsert med gruppa Colletts Aaalls på mandag. Den består av syv medlemmer, og gruppa ble dannet da hun gikk og studerte musikk.

– Noen av medlemmene bodde i Jacob Aalls gate, andre i Camilla Colletts gate i Oslo. Derav navnet, sier hun.

Gruppa er mest aktiv rundt juletider. De turnerer med sine julesanger, noen tradisjonelle, andre skrevet av dem selv.

– Vi vil så gjerne gi folk en god, gammeldags følelse av jul, sier May Kristin.

– Nå folk har kommet til kirken i kulda, gir det meg en god følelse å kunne gi dem noe av verdi.

Gruppen hennes har nylig vært på en miniturné på Vestlandet, men da uten May Kristin Kaspersen. Hun synger også sammen med Oslo Gospel Choir i disse førjulsdager. Men når de er invitert til å holde konsert i ”kjerka” til May Kristin i Nedre Eiker, ja, da er det klart hun blir med.

Hovedstaden

Hun har bosatt seg i Oslo nå, og jobber derfra. Akkurat nå bor hun sammen med kjæresten sin, selv om det ikke er mye de ser til hverandre når May Kristin turnerer. 

– Det er fint lite annet enn musikken det er tid til i desember, sier hun.

– Leiligheten er temmelig nedstøvet, og bilen skulle absolutt vært vasket. Men jeg har ikke en hel dag fri, og er alltid på farten.

Her forleden ble hun lettet da hun fikk kjøpt syv julegaver på Gardermoen mens hun ventet på et fly. 

– Jeg fikk utnyttet tiden godt der, smiler hun.

Tett program

Som en av de dyktigste koristene i landet, har hun et ganske tett program. Men aldri særlig langt frem i tid.

– Nå vet jeg hva jeg skal gjøre frem til sånn cirka februar. Deretter vet jeg ikke.

Parallelt med julekonserter med sin egen gruppe og Oslo Gospel Choir, er hun i full gang med øvelser til Grand Prix neste år. Av 21 numre er hun med i 8-9 stykker. Og da skal det kores, danses og koreograferes. 

Hun har vært på veien med AHA og Donkey Boy, og koret for mange andre kjente artister. Det virker ikke som om arbeidsledighet er det hun har å frykte mest.

Hun kunne sikkert satset på en egen solokarriere, men fortsetter helst som korist.

– Jeg trives som bakgrunn for andre artister, sier hun.

– Det er hele teamarbeidet og musikken jeg synes er morsomt. Jeg er som en sirkushest som er på farten hele tiden til stadig nye manesjer.

Én kommentar

  1. Min barndoms vennine som jeg lekte med på Steinberg. Hennes familie. Var nabo med min farmor. Og farfar i Hafyonveien gøy å se May Kristin at du har nådd langt i musikken gøy å se du er ett talent. Vi lekte mye sammen når jeg var hos. Farmor og farfar. Og min pappa. Vi. Sykkler badet i sprederen. Og lagde hytter. Sammen med noko barna Hege Bjørn. Jørn. Og flere den gang da gøy og se at du har nådd langt hilsen Veronica

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *