HJERTER: Kellie finner ikke englefjær, hun finner hjerter. Dette fant hun på en strand på Hawaii da hun og mannen Nils var nyforelsket.

Hønsefjær og hjerter

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i januar 2013.

Kellie Leidal (43) har gått fire år på den såkalte engleskolen til prinsesse Märtha Louise, og hver eneste dag ser hun fjær. 

Fjærene dukker opp nær sagt overalt – og det er ikke det minste overnaturlig. Rett utenfor kjøkkenvinduet har familien Leidal i Krokstadelva nemlig en liten hønsegård!

– Jeg er ikke blant dem som ser mange engler eller englefjær, sier Kellie, som snakker best på morsmålet engelsk.

– Derimot ser jeg hjerter.

Hun viser frem et hvitt hjerte av korall, som hun fant på en strand på Hawaii da hun og mannen Nils var nyforelsket.

– Vi satt på stranda og så på solnedgangen, og vi var nettopp blitt forelsket i hverandre. Jeg satt og rotet i sanden med hånden bak meg, og plutselig tok jeg opp et hvitt korallhjerte. Det tok jeg som et tegn på at det måtte bli Nils, sier hun og ser kjærlig bort på sin mann 13 år etter.

Stjernemassør

Kellie er født og oppvokst med en enslig far i London. Moren døde da Kellie var syv år, og faren, som jobbet i musikkbransjen, blant annet som manager for The Kinks, oppdro henne og søsteren i en ganske turbulent tilværelse. Kellie var knapt blitt voksen før hun emigrerte til USA og California. Der tok hun utdannelse innen refleksologi og massasje, blant annet svangerskapsmassasje, noe som er ganske nytt i Norge. 

I 11 år bodde hun i Los Angeles, hvor hun delvis drev for seg selv, og delvis jobbet som massør på et eksklusivt spa. På spaet hadde hun kunder som X-Files-stjernen David Duchovny, Kevin Costners kone, Alfre Woodard fra Desperate Housevives og den gamle skuespilleren James Garner.

Det var på en konferanse innen refleksologi at hun møtte norske Nils Leidal. De ble fort et par, og han avbrøt livet som han kjente det i Norge og bosatte seg i los Angeles sammen med Kellie. De ble gravide, men det var aldri aktuelt å oppfostre barn i USA.

– Et land der alle går rundt og er redde. Et land bygget på grusomme handlinger mot urbefolkningen. Der ville vi ikke at barna våre skulle vokse opp, sier Kellie, som knapt hadde hørt om Norge før. 

”Norwegian legs”

Alt hun visste om Norge, var at det var en del av Skandinavia, som hun heller ikke visste så mye om.

– Og nå er jeg her da, midt opp i en kjempebratt bakke i Krokstadelva og ser utover et vinterlandskap jeg ikke hadde kunnet forestille meg. Jeg har imidlertid ikke funnet mine ”Norwegian legs” ennå, og synes skigåing er vanskelig.

Nå har hun vært her i 10 år, og ekteparet har to døtre samt en skokk høns ute på tunet. Hun har praktisert som massør og refleksolog i Oslo, der hun deler en praksis med sin mann, som også er refleksolog.

Teknisk sett er hun utdannet i klassisk massasje, dypvevsmassasje og svangerskapsmassasje.

– Det betyr at jeg kan berøre mennesker fra før vuggestadiet til det absolutt siste stadiet, sier Kellie, som også har vært med på flere dødsleier.

Ateist-far

Kellies pappa hadde ingen religiøs tro eller overbevisning å føre videre til datteren, tvert i mot var det aldri et tema. Men Kellie var et tankefullt barn som søkte sine egne sannheter.

– Jeg har nok et klarsyn, eller snarere en intuisjon. Ikke på den måten at jeg ser døde mennesker eller har kontakter med de på den andre siden. Det er mer det at jeg fanger opp energiene i et annet menneske, jeg kan ”se” hvor blokkeringer ligger, slik at jeg kan jobbe med det med de forskjellige behandlingsformene vi har til rådighet som astarte-terapeuter.

Astarte Education – eller engleskolen, som den blir kalt – bygger mye på rosenmetoden. Denne læren forteller at kroppen husker det sinnet fortrenger, slik at vi kan gå rundt og ha vonde muskler et helt liv fordi noe skapte sterke følelser en gang. 

– Det handler om å hjelpe mennesker til å se hva som blokkerer, ta affære med vonde følelser som stenger for full utfoldelse, sier Kellie Leidal.

Nytt i Krokstadelva

For noen måneder siden åpnet Wendy Hjortland senteret In Balance i Krokstadelva, der Kellie er sterkt involvert. Kellie håper at stedet skal bli såpass innarbeidet at hun kan flytte praksisen sin til hjemstedet. Foreløpig tilbyr de readings, healing, massasje og biofotonterapi utført av Kellie og Wendy, som også er utdannet ved Märtha Louises Astarte Education. I tillegg tilbyr senteret miljøterapi, som kort og godt er en kartlegging av hjemmets stråling, som kan være negativ for helsen. In Balance har også meditasjonskvelder og temakvelder. Før jul startet de et kurs kalt ”Mind your Mind” med Osiris Montenegro, en terapeut som ønsker å klargjøre hvordan tankemønstre styrer livet vårt. Dette kurset fortsetter i mars og april. Programmet kan ses på www.in-balance.no

I løpet av våren kommer også Norges nye juice-dronning til In Balance, Carina Hultin Dahlmann, som er en venn av Kellie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *