En etterlengtet klem fra Turbo. Foto: Trym B.Solli

Høstens KOM DEG UT-dag ble en suksess

Denne helgen søndag 3. september inviterte vi hele familien til en utedag sammen med oss!

Det hele ble en suksess, og både store og små fikk oppleve naturen i sitt nærområdet sammen med andre. Kom deg ut-dagen ble en fin start på turhøsten, og vi var så heldig at sola glimtet frem på alle arrangementene. Da sola dukket opp, kom også maskoten vår Turbo til syne på flere av arrangementene – til glede for barna og det ble delt ut mange gode klemmer.

Dagen markerte starten på friluftslivets uke, som byr på mange spennende turer, kurs og aktiviteter for folk i alle aldere. Se aktivitetskalenderen vår om du er interessert i å lese mer om friluftslivets uke.

Man trenger virkelig ikke reise langt for å få opplevelser for livet, sier Emilie Broen, Fagsjef barn og familie i DNT Drammen og omegn.

Bli med i Barnas Turlag

Vi ønsker å rette en stor takk til alle de frivillige i Barnas Turlag som har stått på for at det skulle bli en fantastisk dag utendørs, og ikke minst til alle de som møtte opp for gjøre årets Kom deg ut-dag til akkurat det den ble. Vi vil oppfordre til å oppsøke Barnas Turlag i ditt området og bli med! Der kan man treffe andre turinteresserte familier og ikke minst kan barna få nye lekekamerater å oppleve friliuftslivet sammen med.

Barnas Turlag (BT) arrangerte hele seks arrangement i vårt medlemsområde! Arrangementene fant sted i Svelvik, Røyken og Hurum, Lier, Drammen, Nesbyen, Nore og Uvdal, Solheimstulen og Hemsedal. Det var med andre ord et bredt tilbud til alle som ønsket å komme seg ut. Det var også et bredt spekter av aktiviteter som barna kunne finne på – alt ifra slakk line og Tarzan løype til klatrevegg og grilling.

Godt oppmøte

Det var  en del spenning knyttet opp mot oppmøte denne dagen ettersom flere av Barnas Turlag hadde flyttet arrangementene til nye plasser i år. Det ble likevel en stor suksess og det var bra med oppmøte på alle de ulike arrangementene. På Eiksetra møtte det opp minst 500 stykker. I år arrangerte BT Drammen på Hellashytta, BT Røyken og Hurum på Hernestangen og BT Svelvik i Bergerbukta. Ekstra gledelig var det også at BT Nesbyen fikk arrangert etter alt som har skjedd i Nesbyen, med ødeleggelser fra uværet “Hans” tidligere i år.

«Kom deg ut-dagen» er en nasjonal turdag i regi av de ulike lokal foreningene i Den Norske Turistforening (DNT) og arrangeres hver høst og vinter. Målet er å gi foreldre og barn i alle aldre en smakebit på friluftslivet, helt gratis.

Lek og dra-kamp med Turbo i Bergerbukta. Foto: Trym B. Solli

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *