LEDIG: Her kan du få kontorplass! Kai Roer ønsker seg mellom 80 og 100 leietakere i Næringshagen.

Husrom og hjerterom for gründere

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen desember 2012.

Kai Roer har åpnet Næringshagen for de som trenger en kontorplass for en rimelig penge. Her skal det myldres og skapes nettverk og kontakter. Allerede i morgen kan du møte opp og tinge på et kontor.

Det er først og fremst unge gründere Kai Roer har i tankene når han åpner huset i Nedre Storgate for leietakere.

– Det kan hende at et godt prosjekt stopper i begynnerfasen nettopp fordi gründeren mangler nettverk eller kontoradresse. Det kan vi tilby her, og vi har plass til veldig mange, sier Kai Roer, som sammen med Flemming Wagner og Karl Johan Svendsen har dannet Drammens Næringshage. 

Huset er å finne i Nedre Storgate 49, og inneholder tre etasjer hvor det skal møbleres med kontorplasser i store og åpne fellesarealer. De billigste plassene koster rett under tusenlappen, og vil du ha eget, låsbart kontor, koster det selvsagt mer.

Godt miljø

Leietakerne kan komme når det passer seg, til alle døgnets tider. Når huset er fylt opp, vil man kunne møte folk der, når som helst på døgnet. Mange sikrer inntekten sin ved å ha en fast jobb samtidig som man prøver ut en forretningsidé på fritiden. Da kan det være fint å ha en kontorplass å gå til.

– Systemet blir sånn at man tar med seg laptopen og kommer hit, slår seg ned ved første og beste kontorplass, og jobber, sier Kai.

– Og forhåpentligvis blir det sånn at man møtes ved kaffetrakteren, utveksler ord og ideer, gir hverandre en oppmuntrende puff, og er kolleger i et stort fellesskap.

Dele erfaringer

Drammens Næringshage drives av erfarne og etablerte gründere som gjerne deler erfaringene sine. Enten det er via personlige råd ved kaffetrakteren eller via events som frokostmøter, lunsj og meetups. Til og med kurs planlegges, og temaene kan være styrearbeid, tidsstyring, ledelse, salt, mobil-strategi og Ruby-on-Rails (web-programmering). 

– Vi ser det også naturlig at vi har kontakt med andre organisasjoner som hjelper gründere, både private og offentlige. Ved å samle inn informasjon og ha den tilgjengelig, vil det spare tid for mange. Vi er heller ikke fremmed for at det offentlige kan leie kontorplass her, eller leie lokalene for å holde kurs for gründere, sier Kai Roer.

– Vil man ha frem gründere og entreprenører, næringslivet og det offentlige dra lasset sammen.

Vafler og events

Hver første tirsdag i månedene skal det være afterworks i lokalene. 

– Det er veldig viktig at vi har både fest, moro og alvor sammen, for vi ønsker et hjertelig og morsomt fellesskap hvor man kan bli venner. Kanskje er det også en møteplass for noen som kan slå sammen ideene sine? Kanskje du finner nettopp den personen bedriften din mangler?

– Leietakerne kan selvsagt også organisere meetups og events for de andre på huset, det er bare til å booke inn et møterom eller si fra, sier Kai Roer.

– Og vaffelpressa skal gå kontinuerlig sammen med kaffetrakterne.

50 innen sommeren

Det er fellesskapet MESH i Oslo som er et av forbildene for Drammens Næringshage. MESH har eksistert i et års tid, og har blitt en blomstrende næringshage allerede. Næringshagen i Drammen skal bygges over samme lest, og håpet er at den skal bli like aktiv.

– Vi håper det blir 50 leietakere innen sommeren, og 80-100 ved utgangen av 2013, sier Kai Roer.

– Og vi håper dette fellesskapet vil bidra til økende vekst for byen vår, både i næringslivet og at det skapes arbeidsplasser som gjør at flere flytter hit. I morgen, torsdag, skal vi ha åpent hus, og alle som er nysgjerrige på huset er velkomne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *