Hvordan publisere en artikkel eller et innlegg på BY Drammen

Hos oss får alle sjansen til å være journalist! Vi vet det er mange skrivelystne der ute, og vi gir deg spalteplass – nesten uansett hva du har på hjertet. Men hva skal den handle om? Hva er lov til å skrive – hva er ikke lov?

BY Drammen er en tredelt nettavis. Vi har aktueltdelen, der vi i redaksjonen legger inn nyheter, vi har Lokalportalen, der DU som innbygger legger inn nyheter, og vi har Næringsportalen, der det lokale næringslivet får legge inn sine pressemeldinger og nyheter.

BY Drammen er en helt ny og uprøvd kanal for de aller fleste. Vi hjelper deg i gang, om du er usikker. Her er noen punkter som kan være greie:

Lokalportalen – finn ditt eget nabolag

Lokalportalen på BY Drammen er delt inn i 13 geografiske nabolag. Hvert nabolag har sin egen lille næravis i avisen vår der innbyggerne selv sørger for nyhetene. Bor du for eksempel på Konnerud, vil du se vi har en egen side for Konnerud og Skoger. Alt som står på den siden handler om dette nabolaget. Og alle som bor i området kan skrive innlegg eller artikler. Kanskje er du historieinteressert, og vil dele noe fra gamle dager? Er du fotballtrener og vil dele resultater? Er du irritert på kommunens planer eller bussavgangene? Har du en hyggelig historie om medmenneskelighet, eller har du oppdaget en ny turløype? Kanskje du har skrevet noveller eller et fint dikt, og vil dele det med oss?

Dette er ikke lov

BY Drammen fungerer på mange måter som sosiale medier – det vil si hvem som helst kan publisere innlegg her. Det er imidlertid én stor forskjell: Vi har moderasjon. Vår avis er redaktørstyrt, og dermed følger vi norsk lov og pressens etiske regler. Da er det visse ting som ikke er lov:

Personangrep: Det er ikke tillatt å skrive stygge ord om navngitte personer. Å være uenig i en sak er helt i orden, men angrip saken – ikke personen.

Udokumenterte påstander: Det er ikke tillatt å presentere påstander som fakta uten at det foreligger et underlag som er godkjent i Norge – det vil si anerkjent av norsk forskning eller fagmiljø. Påstander kan presenteres som teorier til debatt.

Saker om barn eller umyndige: Vi beskytter de sårbare blant oss, og publiserer kun saker om barn og umyndige dersom det foreligger tillatelse fra foresatte.

Vi må vite hvem du er: Du kan godt skrive under pseudonym, men vi i redaksjonen må vite hvem du er. Derfor er alle innlogginger med fullt navn og en valid e-postadresse.

For det lokale næringslivet

BY Drammens Næringsportal vil være kanalen der det lokale næringslivet kan bli bedre kjent med hverandre for å styrke og skape synergier. Skal man bygge et solid, lokalt næringsliv, hjelper det å vite om hverandre og stå samlet.

Et innlegg eller en artikkel skal ha allmenn interesse. Det er av interesse for det øvrige næringslivet om du har: fått en ny kontrakt, planlegger et arrangement, har et utbyggingsprosjekt eller en nysatsning, har et problem som gjelder flere (for eksempel rekruttering), utvider, flytter, jubilerer, går over til grønn produksjon eller implementerer grønne løsninger eller har en suksesshistorie dere vil dele.

Faglige artikler og kronikker

Uansett hvilken faggruppe du tilhører, er det sikkert flere som driver med det samme eller nærliggende fag i området vårt. Fagartikler er veldig velkomne – de kan være korte eller lange. Kronikker er også godt lesestoff. Kanskje du mener noe om næringspolitikken i kommunen? Eller har du tanker rundt rekruttering, parkering, næringsararealer…?

Sosiale innlegg

Spesielt morsomt synes vi det er om du vil skryte av dine ansatte, kanskje noen som har vært der i flere tiår og fortsatt gjør en betydelig innsats. Kanskje en av dine ansatte har en rørende historie eller er spesielt inspirerende i arbeidsmiljøet? Vil du vise frem det hyggelige lunsjbordet?

Nytt om navn og kjøp og salg

Øverst til høyre på siden vår ser du de to emneknaggene «Nytt om navn» og «Kjøp og salg». Har du ansatt noen du vil vise frem? Eller går noen av med pensjon? «Nytt om navn» er spalten for slike nyheter.

Skal du flytte til mindre kontorer og har et lass møbler og utstyr til overs? Det kan hende andre, nyoppstartede bedrifter kan ha bruk for det. Legg det inn i «Kjøp og salg» før du kjører det på dynga.

Bilder

Absolutt alle publiserte saker skal ha bilder med. Det beste for nettaviser er breddebilder, og du kan gjerne bruke mobilen som kamera. Husk at alle personer som avbildes skal vite om det og ha gitt sin tillatelse.

Dette er ikke lov

BY Drammen er ikke en markedsføringskanal der du kan legge inn beskrivelse av firmaet og kontaktinformasjon. Vi har det tilbudet også, men da kalles det annonse og koster penger.

Det er ikke tillatt å komme med personangrep eller påstander som ikke kan dokumenteres.

Sånn gjør du det

Vil du skrive innlegg, trykker du på knappen “Skriv innlegg”.

Da kommer dette skjemaet opp:

Sånn ser skriveskjemaet ut.

En egen knapp viser deg hvor du kan laste opp bilder.

Når du er fornøyd med innlegget, trykker du på «submit post», og innlegget blir lagt over til redaksjonen. Vi går gjennom innlegget og ser at alt er i henhold til etiske regler, og sørger også for en språkvask der det er nødvendig. Føler vi at det er behov for endringer, tar vi kontakt. Vi kommer i mål, og det vil se bra ut!

Artiklene dine kan du dele i de kanalene du ønsker; sosiale medier, LinkedIn, og selvsagt egen hjemmeside.

Og har du nyheter du vil dele, men ingen til å skrive, ta kontakt på [email protected]. Om du ikke har bilder, kan du også sende e-post til denne adressen – eller hvis du har veldig mange bilder.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *