Hvordan publisere en artikkel på Næringsportalen

Og hva skal den handle om? Hva er lov til å skrive – hva er ikke lov?

BY Drammen er en helt ny og uprøvd kanal for de aller fleste. Vi hjelper deg i gang, om du er usikker. Her er noen punkter som kan være greie:

Intensjonen

BY Drammens Næringsportal vil være kanalen der det lokale næringslivet kan bli bedre kjent med hverandre for å styrke og skape synergier. Skal man bygge et solid, lokalt næringsliv, hjelper det å vite om hverandre og stå samlet.

Allmenn interesse

Et innlegg eller en artikkel skal ha allmenn interesse. Det er av interesse for det øvrige næringslivet om du har: fått en ny kontrakt, planlegger et arrangement, har et utbyggingsprosjekt eller en nysatsning, har et problem som gjelder flere (for eksempel rekruttering), utvider, flytter, jubilerer, går over til grønn produksjon eller implementerer grønne løsninger eller har en suksesshistorie dere vil dele.

Faglige artikler og kronikker

Uansett hvilken faggruppe du tilhører, er det sikkert flere som driver med det samme eller nærliggende fag i området vårt. Fagartikler er veldig velkomne – de kan være korte eller lange. Kronikker er også godt lesestoff. Kanskje du mener noe om næringspolitikken i kommunen? Eller har du tanker rundt rekruttering, parkering, næringsararealer…?

Sosiale innlegg

Spesielt morsomt synes vi det er om du vil skryte av dine ansatte, kanskje noen som har vært der i flere tiår og fortsatt gjør en betydelig innsats. Kanskje en av dine ansatte har en rørende historie eller er spesielt inspirerende i arbeidsmiljøet? Vil du vise frem det hyggelige lunsjbordet?

Nytt om navn og kjøp og salg

Øverst til høyre på siden vår ser du de to emneknaggene «Nytt om navn» og «Kjøp og salg». Har du ansatt noen du vil vise frem? Eller går noen av med pensjon? «Nytt om navn» er spalten for slike nyheter.

Skal du flytte til mindre kontorer og har et lass møbler og utstyr til overs? Det kan hende andre, nyoppstartede bedrifter kan ha bruk for det. Legg det inn i «Kjøp og salg» før du kjører det på dynga.

Bilder

Absolutt alle publiserte saker skal ha bilder med. Det beste for nettaviser er breddebilder, og du kan gjerne bruke mobilen som kamera. Husk at alle personer som avbildes skal vite om det og ha gitt sin tillatelse.

Dette er ikke lov

BY Drammen er ikke en markedsføringskanal der du kan legge inn beskrivelse av firmaet og kontaktinformasjon. Vi har det tilbudet også, men da kalles det annonse og koster penger.

Det er ikke tillatt å komme med personangrep eller påstander som ikke kan dokumenteres.

Det tekniske

Sånn ser skriveskjemaet ut.

For å få forfatterrettigheter på Næringsportalen, må du tegne abonnement. Det koster 299 kroner i måneden for bedrifter med under 10 ansatte, og 499 kroner for de med flere enn 10. Når du har fått tildelt innlogging og forfatterrettighet på Næringsportalen, kan du bruke «Skriv innlegg»-funksjonen som ligger under menylinjen til høyre. Da får du opp et enkelt skjema der du kan skrive rett inn, eller kopiere og lime inn fra et word-dokument. En egen knapp viser deg hvor du kan laste opp bilder.

Når du er fornøyd med innlegget, trykker du på «publiser», og innlegget blir lagt over til redaksjonen. Vi går gjennom innlegget og ser at alt er i henhold til etiske regler, og sørger også for en språkvask der det er nødvendig. Føler vi at det er behov for endringer, tar vi kontakt. Vi kommer i mål, og det vil se bra ut!

Artiklene dine kan du dele i de kanalene du ønsker; sosiale medier, LinkedIn, og selvsagt egen hjemmeside.

Og har du nyheter du vil dele, men ingen til å skrive, ta kontakt på [email protected].

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.