Laget som skal representere Norge i VM i paracurling, på plass i Gangneung, Korea. F.v. Ingrid Djupskås, Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen og Mia Larsen Sveberg. Trener Peter Dahlman står i bakkant. Foto: Ingrid Djupskås

Ingrid fra Drammen er med i paracurling i Korea

Tirsdag denne uken reiste paralandslaget over til Gangneung, Korea for å representere Norge i VM som starter på lørdag. Norge er én av tolv nasjoner som konkurrerer om retten til å kalle seg verdensmester i paracurling. Ingrid Djupskås er en av deltakerne på landslaget.

Per dags dato er Norge rangert som sjette beste nasjon på World Curling sin ranking. Norge har tre gull, ett sølv og en bronse fra tidligere mesterskap. Sist medalje var i 2017 i PyeongChang, Korea. Basert på resultater fra inneværende sesong har laget med seg selvtillit i sekken og er klare for å gi god motstand.

I tillegg til å konkurrere om medaljer, er det også muligheter til å samle poeng i kampen om en PL-plass. Det er poeng fra VM i 2023, 2024 og 2025 som teller mot PL-kvalifiseringen. Norge plukket syv PL-poeng i sist VM. Det er også kun ti lag i PL, dermed litt trangere nåløye.

Blant de tolv nasjonene i årets VM er Kina den største favoritten, i tillegg er Sverige og Canada nasjoner som regnes som kandidater til sluttspill.

Solid erfaring og godt humør

De fem spillerne som utgjør laget er Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Larsen Sveberg og Ingrid Djupskås. I tillegg har de med seg landslagstrener Peter Dahlman.

Til sammen har de fem utøverne 43 deltakelser i VM for paracurlere. Jostein alene deltar nå i sitt 14. VM, og tar vi med VM-kvalifiseringer og PL, så er det Jostein sitt 20. mesterskap. Han spiller også sin 150ende VM-kamp under mesterskapet. Ole Fredrik har på sin side 11 VM-deltakelser og Geir Arne har åtte. Mia og Ingrid har kommet inn i landslaget i nyere tid. De er i sitt tredje og andre mesterskap, men de er til gjengjeld unge og lovende.

I tillegg til den lange erfaringen er laget også en godt sammenknyttet gjeng med god humor og mye energi. Stemningen i laget er preget av latter, lek og moro. Dette er også noe laget drar nytte av gjennom et langt mesterskap, med 11 innledende kamper før eventuelt sluttspill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *