– Nå blir det enklere både for kommuner og de som skal ta jegerprøveeksamen, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Jegerprøveeksamen er nå en app

Etter 10 år med elektronisk jegerprøveeksamen, skal deltakerne nå gjennomføre eksamen i den nye appen Jegerprøveeksamen.

– Med den nye appen blir det enda enklere for kommunene å arrangere jegerprøveeksamen, som sikrer at de nye jegerne har fått opplæringen de trenger for å kunne jakte på en sikker og human måte. I tillegg blir det enklere for de som skal ta eksamen, siden alt de trenger ligger i appen, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Jegerprøven består av et obligatorisk kurs og en elektronisk eksamen. I 2022 var det 12 500 nye jegere som bestod jegerprøveeksamen i Norge.

Enklere for kommunene

Det er kommunene som arrangerer jegerprøveeksamen. De siste årene har det vært utfordrende for mange kommuner å gi tilgang til klasseromssett med PCer. Mange steder finnes det ikke kursrom eller datasaler lenger, og i skolen har de fleste elevene eget nettbrett eller PC.

Med den nye appen vil deltakerne gjennomføre jegerprøveeksamen med sin egen mobil eller nettbrett. Det vil gjøre gjennomføringen av jegerprøveeksamen enklere og mer effektivt for kommunene.

En mer brukervennlig løsning for deltakerne

Miljødirektoratet har lagt vekt på å lage en brukervennlig løsning for deltakerne. Når de starter på jegerprøvekurs, laster de ned appen Jegerprøveeksamen fra Google Play eller App Store. I appen har deltakerne alt de trenger for å gjennomføre jegerprøven. I appen skal deltakerne

  • registrere seg til jegerprøveeksamen
  • betale eksamensgebyret på 360 kr med kort eller Vipps
  • følge progresjonen i kurset ved å se oppmøte til de obligatoriske samlingene
  • laste ned kursbevis når kurset er ferdig
  • gjennomføre eksamen ved oppmøte hos kommunen
  • se resultatet på eksamen og laste ned diplom ved bestått eksamen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *