Jørn Lier Horst solgte flest bøker i fjor

Jørn Lier Horst er den forfatteren som solgte aller flest bøker i norske bokhandlere i 2023.

Tallene fra Bokhandlerforeningen er klare i sin tale: Det er bøkene til Jørn Lier Horst som norske bokkjøpere oftest velger seg.

– Forfattere vil jo bli lest, så dette var en gledelig oppsummering av bokåret 2023. Jeg tar det som en sammenlagtseier, et resultat av mangeårige virke. I år feirer jeg 20-årsjubileum som forfatter, og debutboken min «Nøkkelvitnet» er fremdeles i salg, i sitt 28. opplag. Det hadde jeg ikke sett for meg, sier Horst.

Ti på topp

Bokhandlerforeningens liste over de ti mestselgende forfatterne i 2023 ser slik ut:

  1. Jørn Lier Horst 
  2. Lars Mytting 
  3. Jo Nesbø 
  4. Camilla Läckberg 
  5. Jon Fosse 
  6. Lucinda Riley  
  7. Frode Øverli 
  8. Lars Mæhle 
  9. Bjørn F. Rørvik  
  10. Jan-Erik Fjell 

Listen gjelder alle titler (ISBN) innen sakprosa, skjønnlitteratur og billigbøker (bokgruppe 3-5) i norsk bokhandel.

Eventyrlig suksess

Jørn Lier Horst (f.1970) er en av Nordens mest suksessrike krimforfattere. Bøkene hans har solgt i over ti millioner eksemplarer, og er utgitt i mer enn 40 land. Flere av bøkene er også filmatisert for kino og TV.

Horst har bakgrunn som politietterforsker og er i dag fast ekspertkommentator i TV-programmet Åsted Norge. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker. Mest kjent er han for bøkene om politietterforsker William Wisting. Sammen med Thomas Enger skriver han thrillerserien om Alexander Blix og Emma Ramm. Han står også bak Norges bestselgende barnebokserie om Detektivbyrå nr. 2. I tillegg har han forfattet suksess-serien CLUE.

For sitt forfatterskap har Horst mottatt en rekke priser, deriblant Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petrona Award. Han har også blitt hedret med den gjeve Teskjekjerringprisen for sitt bidrag til leselyst og leseglede blant norske barn gjennom bøkene om Detektivbyrå nr. 2. I 2022 ble Tiril, Oliver og Åtto kåret til tidenes barnebokkarakterer av bransjenettstedet Bok 365. Nylig ble Horst kåret til «Årets forfatter» av Aftenposten Juniors lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *