Ingrid Rørlien (26) er sportslig leder i ÅIF.

Jubel og idrettsglede på Åssiden neste helg

Vil du være vitne til uforbeholden fotballglede, spenning og moro, er det bare til å ta med seg campingstolen og sette seg til ved fotballbanene på Åssiden kommende helg – 3. og 4. juni.

190 lag, som betyr nærmere 1.000 barn i alderen 6 til 12 år, møtes for å spille cup, og det skal spilles over 280 kamper. Det kommer lag fra hele området, inkludert noen Asker-lag, Oppegård, Hønefoss og Kongsberg for å delta på Åssiden Kiwi Bama-cup. Det blir med andre ord liv på Åssia.

Idrettsglede og sunn mat

-Det er klart dette er et stort arrangement å håndtere, sier sportslige leder og cupansvarlig Ingrid Rørlien (26) i ÅIF.

-Vi arrangerer det hvert år, og i fjor var det enorm deltakelse med 250 lag. Dette er vårens happening for oss i ÅIF og for hele Drammen.

Fokuset er på idrettsglede og aktivitet, men i og med at Kiwi og Bama er sponsorer, blir det også fokus på sunn mat.

-Vi har en Kiwi-kiosk der det selges «Bama-mat» – som jo er frukt, grønnsaker og juicer, sier Ingrid, og legger til at det også skal være en kiosk der man kan få kjøpt kaffe, brus og ikke fullt så sunn meny.

For å få til dette arrangementet, er ÅIF totalt avhengige av frivillige og foreldre.

-Det blir rett og slett ikke noe arrangement uten dem. Det kan hende vi ikke er flinke nok til å si det ofte nok, men dere som stiller opp for barna og oss – dere er helt uvurderlige, sier hun.

Bli med å juble

Cupen foregår både lørdag og søndag, og lørdag er det de eldste barna i aldersklassen 10-12 år som spiller – fra klokka ni til fem. Søndag er det de yngste, og da er arrangementet over rundt klokka fire på ettermiddagen.

-Vi har lagt opp til premieutdeling inne i hallen, og det skal være skikkelig høytidelig med scene der lagene blir kalt opp for overrekkelse av medaljer og deltakerpremier, forteller Ingrid, og legger til at publikum er hjertelig velkomne inn i hallen for å juble sammen med de stolte fotballspillerne.

-Vi håper at veldig mange fra nærområdet og byen ellers tar turen hit til helgen. Dette er en av inntektskildene til ÅIF, og vi tjener penger på kiosksalg og parkering. I fjor gikk vi med et fint overskudd, og vi håper det gjentar seg i år også, sier Ingrid Rørlien.

Det blir også andre aktivitetstilbud rundt cupen, blant annet hinderløype i skolegården, sånn at det skal være noe for alle som kommer. Parkeringen koster 50 kroner, og da kan du stå hele dagen.

Fantastiske frivillige

Til et så stort arrangement har ikke ÅIF nok dommere, så Buskerud Fotballkrets låner ut dommere til de eldste aldersgruppene.

Riggingen starter denne uka, og igjen er ÅIF avhengige av foreldre og frivillige.

-Det er moro å rigge, men ikke fullt så moro å rydde etterpå. Men våre fantastiske frivillige står løpet ut sammen med oss. Det er vi veldig takknemlige for, sier Ingrid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *