Kristine Storli Henningsen med sin siste bok: "Et siste trassig forsøk".

Juleboka rett inn på bestselgerlistene

Kristine Storli Henningsens nye bok «Et siste trassig forsøk» handler om et ønske om å lage en perfekt jul. Ifølge salgstallene er det mange som kan relatere til dette. Hele førsteopplaget på 1.200 bøker er solgt, og andreopplaget er godt i gang.

Dette er bok sånn cirka nummer 30 fra Kristines hånd. Og denne handler om jul, betimelig nok. Den tiden da alle profilbilder på sosiale medier får julepynt, gamle julesanger deles, og det inviteres til julekoselige arrangementer i hytt og pine. Det legges ut bilder av julepyntede stuer og kjøkken, og det virker som om det skal bli en perfekt jul i alle hjem.

Men skjer det noensinne? Får vi noen gang den Fanny og Alexander-julen vi drømmer om når høststormene avløses av vinter?

Alt som kan gå galt…

Det er jo alltid den onkelen som forsyner seg hyppig av akevitten, gaven som ikke passer, svoren som ikke blir sprø, julekakene som smuldrer opp og gløggflekk på arveduken.

-Jeg kan så relatere til det å ønske seg en perfekt jul, sier Kristine, og sukker.

-Jeg får det jo aldri til, men på et vis har jeg slått meg til ro med det. Ved sånne anledninger er det mye som kan gå galt, og ifølge min erfaring gjør det nettopp det.

Hovedpersonen Gro er selger i et forlag og mor til tvillingsønner. Ektemannen beskrives som en heller tafatt tv-slave, og Gro ser mørkt på jula som venter; en hyttejul på en altfor liten hytte med en belærende svigermor og en nyseparert svigerinne. Legg til dårlig wifi og «julehyggen» er komplett. Men så skjer det noe… Romanen har dype undertoner, og beskrives mer som en «feelreal» enn «feelgood».

Antisupermamma

Kristine Storli Henningsen startet karrieren sin som journalist, og i dag er hun rektor ved Forfatterskolen som har flere tusen elever. Blant elevene finner hun stadig dyktige forfattere, og dermed startet hun forlaget Papermoon AS også – sammen med Anne Gaathaug. I tillegg har hun en populær blogg kalt «Antisupermamma», som vi deler her på BY Drammen.

-Det handler om at de tingene som går galt ikke skal legge noen demper på viljen til å ha det koselig likevel. Akkurat som barneoppdragelse og det å være mamma. Jeg er god nok som jeg er, og våger å stå i det uperfekte.

Første opplag utsolgt

Boka er utgitt på forlaget Papermoon, og er solgt inn til bokhandlere.

-Det er skikkelig stas at hele førsteopplaget på 1.200 bøker er borte, sier Kristine.

Nytt opplag er ute nå, så får man se om det holder til jul. Enten du planlegger den beste julen noensinne, eller belager deg på at det får bli som det blir og håper de største katastrofene uteblir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *