Glade barn: Fra venstre: Amelia, Amanda, Osman, tante Line, Mathias, Emely, Soleman og Håkon.

Julegrøten er reddet

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i november 2009.

På Austad barnepark har tantene vært vant til å starte koking av julegrøt dagen før ungene skal spise den. Det gjaldt all slags varm mat. Det er det slutt på nå, for Byavisa Drammen overrasket dem med en splitter ny komfyr!

Line Nysæther bruker gladelig kreftene på å dra ut den gamle, sennepsgule komfyren fra 70-tallet for å gjøre plass til en 2009-modell Gorenje multifunksjonsovn. Syv barn flokker seg rundt utpakningen, og de rydder bort søpla i en fei.

Totalt er det 11 barn som bruker barneparken på Austad. I 50 år har de hatt åpent, og det har hele tiden vært foreldredrevet uten kommunal støtte.

-Alt vi har her er gitt oss som gave og et resultat av foreldrenes innsats, sier ”tante” Line Nysæther. – Det er klart det er mange ting vi kunne ha ønsket oss, men komfyr sto på toppen av lista. Den gamle var mildt sagt elendig, for den måtte bruke en dag på å bli varm.

Tante Line har jobbet i parken i fire år nå, og har blitt veldig glad i den.

-Jeg synes godt det kunne komme flere barn hit, vi har plass til flere!

For det er et fint tilbud de har til barn over to år. Barna er der i fire timer hver dag, leker, spiser niste og koser seg. Mammaer og pappaer får en god pause, og kan hente slitne og fornøyde barn.

Tante Kari Sørensen, som har jobbet i parken i over 30 år, var på ferie i Syden da overrekkelsen fant sted.

-Men hun har fått beskjed, sier tante Line. – Og nå er hun hoppende glad, og gleder seg til varm kakao og nybakte boller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *