STORT POTENSIALE:
Kreshnik Krasniqi (23) ble lenge kalt den nye Ødegaard. Etter mange skader viste han i ettermiddag hva som bor i han. Foto: Strømsgodset

Kampreferat: Åpningskampen mellom Molde og Strømsgodset

Mandag klokken 17:00 var det duket for et realt storoppgjør i Molde. Aker Stadion gjestet et trofésultent Strømsgodset.

Tekst: Bendik Berntsen

– Vi trenger 95 gode minutter for å slå Molde, mener den lovende Strømsgodset-treneren Jørgen Isnes (44).

Og det er også planen:

– Vi drar opp til Molde for å vinne.

Men han legger ikke skjul på bortekampens vanskelighetsgrad.

– Noen vil vel si det er voldsomme ord – Molde er Norges beste lag sammen med Bodø/Glimt. Men jeg tror vi møter de på et godt tidspunkt, tidlig i sesongen etter litt etterdønning fra Europa der oppe. Kanskje er de litt usikre på hvor de står i den norske målestokken.

Fotball.no har registrert 32 oppgjør mellom de respektive klubbene. Av de har Godset vunnet kun fem, mens Molde har kommet seirende ut hele 21 ganger. Oppgjøret mellom toppklubbene har hatt en aggressivitet som taler for seg selv: 95 gule og tre røde kort.

I fjor møttes lagene tre ganger. Den første kampen vant Molde 3-2 på Aker Stadion. Den andre kampen var åttendedelsfinalen i NM, da Molde nok en gang gikk av med seier og videre engasjement på veien til Ullevaal – der de også vant. Sist gang de møttes vartet imidlertid de marineblå og hvite opp med et godt forsvar, og sikret 1-1 i hjemmekampen på “Gamle Gress”. De siste fem kampene har begge lag skåret og sluppet inn ni mål hver.

Alt lå til rette for 95 spennende og intense fotballminutter.

De 22 utvalgte

Molde har én skade. Spissveteranen Veton Berisha (29) ble skadet i går, og vil trolig være utilgjengelig fram til juli. Det blir interessant å se mottakelsen til Halldor Stenevik om han kommer inn fra Molde-benken. Midtbanespilleren ble solgt av Godset til Molde tidligere i år, og har allerede notert seg for mål i hans nye klubb, attpåtil i Europa Conference League. Det er nok flere som gleder seg til å se mannen med 36 landskamper for Norge, Mats Møller Dæhli (29). Teknikeren skal i aksjon for Molde for første gang i Eliteserien siden han startet den lange karrieren i 2013 – som for øvrig er sist gang Godset vant ligaen.

Molde (3-5-2):

Trener: Erling Moe.

Keeper: Jacob Karlstrøm.

Forsvar: Casper Øyvann, Anders Hagelskjær, Isak Amundsen.

Midtbane: Martin Linnes (kaptein), Eirik Hestad, Mats Møller Dæhli, Markus Kaasa, Mathias Løvik.

Angrep: Kristian Eriksen, Fredrik Gulbrandsen.

Benken: Oliver Petersen, Alwande Roaldsøy, Magnus Wolff Eikrem, Aaron Olanare, Emil Breivik, Halldor Stenevik, Eirik Haugen, Johan Bakke, Gustav Nyheim.


Strømsgodset stiller uten mannen med flest Godset-kamper gjennom tidene (358), Lars-Christopher Vilsvik (35), som har vært av og på under hele førsesongen. Dadi Gaye kom på lån fra Aalesund forrige uke som et godt alternativ til høyreback-posisjon – og starter også i dag. På keeperplass stiller Godset med to nye: Per Kristian Bråtveit (28) fra start og Frank Stople (22) på benken. Isnes’ tidligere elev i KFUM Jesper Taaje (26) starter også for første gang i forsvaret på Marienlyst Stadion.

Strømsgodset (3-4-3):

Trener: Jørgen Isnes:

Når vi presser høyt kjører vi 3-4-3 eller 3-5-2, når vi presser lavt kjører vi gjerne 5-4-1 eller 5-3-2 – alt etter situasjon og hvem vi møter.

Keeper: Per Kristian Bråtveit.

Forsvar: Jesper Taaje, Gustav Valsvik (kaptein), Fredrik Dahl.

Midtbane: Dadi Gaye, Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi, Logi Tomasson.

Angrep: Eirik Andersen, Elias Melkersen, Marko Farji.

Benken: Frank Stople, Sondre Hanssen, Sivert Westerlund, Emmanuel Danso, Jonas Therkelsen, Samuel Silalahi, Marcus Mehnert.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommer Espen Ekås blåser i gang kampen på Aker Stadion. Med seg på hver sin side har han Jan Engan og Issak Bashevkin. Det gode påskeværet har ikke truffet hele veien opp til nordlige Molde, dog er de 6-7 gradene perfekte for en god fotballkamp.

9′: Herman Stengel slår det første hjørnetsparket, som blir headet ut av Molde-forsvaret. Ballen havner hos Krasniqi som slenger til på volley. Kampens første avslutning noteres.

10′: Molde fortsetter å etablere seg i kjent posisjon med ballen i beina. Tre bak, fem på midten – med Dæhli som general på midten, og Eriksen og Gulbrandsen foran. De styrer mye av spillet, da Godset legger seg dypt i en 5-3-2.

17′: Det store presset gir en stor sjanse for hjemmelaget. Kaptein Linnes får retur innenfor 16-meteren til Godset – som heltemodig blokkerer forsøket.

24′: Til slutt resulterer presset også til mål! En strøken, høy ball fra Hagelskjær gjennom til Løvik som legger inn direkte på volley. Inne i boksen står Hestad ledig og skyver ballen med innsiden av foten forbi Bråtveit. Praktfullt angrep – 1-0 Molde.

28′: Molde-spissen Fredrik Gulbrandsen sitter nede for telling med skade. Det ser ikke bra ut og han må til slutt ut. Inn kommer den spennende 19-åringen Johan Bakke. Ja, sønnen til Eirik Bakke.

34′: Stor mulighet til laget fra Drammen! Glitrende ett-touch-spill som resulterer i at Andersen kommer alene gjennom. Han breisider ballen som reddes godt av Karlstrøm.

43′: Nok en kjempesjanse for Godset! Nydelig stikker fra Andersen gjennom til Farji, som setter den forbi Karlstrøm, men den triller et par centimetere utenfor Molde-målet.

45+2′: Ekås blåser av kampen. En kamp der Molde til tider har dominert ballinnehavet. Godset har stått godt i forsvar, og kommet til noen kjempesjanser på kontringer. Her kunne det blitt flere mål – på begge sidene av den 100-meter lange fotballbanen på Aker Stadion.


45′: Ekås blåser i gang kampen etter pausen. Ingen bytter er gjort.

47′: Det tar to minutter før Molde får en god mulighet. Løvik legger inn til Eriksen som prøver en frekk flikk, men Bråtveit står godt på streken.

48′: Ballen går fram og tilbake i 16-meteren før Andersen er uheldig og stempler innbytter Bakke. Ekås blir tilkalt til VAR-skjermen og der dømmer han gult kort til Andersen og straffe til Molde!

51′: Kaasa skal ta straffesparket. Bråtveit får en hånd på ballen, men skuddet blir for hardt – 2-0 Molde.

60′: Godset prøver å utnytte de få sjansene de får. Farji med elegant luke på Amundsen som river han ned i etterkant. Gult kort og frispark til Godset – et frispark det blir lite ut av.

65′: Isnes gjør bytter offensivt. Inn kommer Therkelsen og Mehnert, ut går Melkersen og Farji, som har slitt med å sette Karlstrøm ordentlig på prøve.

72′: Molde gjør også bytter. Mannen med over 100 kamper for Molde, Magnus Wolff Eikrem, kommer inn for målskårer Hestad. Samtidig kommer spilleren som spilte for Godset forrige sesong, Halldor Stenevik, inn for Løvik som har hatt en god kamp.

73′: Og det tar ikke lang tid før Eikrem finner Bakke som legger elegant inn til Eriksen. Molde-spissen står alene og header ballen enkelt i mål – 3-0 Molde.

75′: Isnes svarer med å bytte umiddelbart. Danso kommer inn for Kresniqi, som har vist sitt store potensiale.

78′: Ny sjanse for Godset, men Karlstrøm redder nok en gang. Denne gangen et skudd fra Gaye på 15-meters hold. Ballen går til corner, som Valsvik får avslutte på bakerste stolpe – Godset burde hatt mål nå.

80′: Amundsen med gult kort går ut og Haugan går inn for Molde.

90′: Godset får det ikke til i ettermiddag. Før Ekås blåser for siste gang skal Eikrem få for mye plass til å gjøre det han er best på. En rolig avslutning fra 16-meters hold går forbi Bråtveit som nok hadde sett for seg en litt annerledes debut – 4-0 Molde.

90+4′: Og der blåser Ekås av kampen som Molde dominerte. Godset burde hatt noen mål på tavla de og, men defensivt lignet de ikke seg selv etter fjorårets suksess.

Tre utmerkelser

Mannen som var antatt å bli den nye Ødegaard viste til tider hva som bor i han. Teknikeren Kreshnik Krasniqi (23) blir spennende å følge videre denne sesongen.

En annen unggutt som sparket godt fra seg i dag var venstrebacken til Molde, Mathias Løvik (20). Hans bidrag til 1-0 målet snakker for seg selv; langpasningen fra Hagelskjær tok Løvik like gjerne på direkten og la inn på skolissen til Hestad. Et kunststykke av en målgivende pasning.

Mats Møller Dæhli (29) viste sin klasse i dag. Midtbanemaestroen styrte mye av Molde-skuta, som til slutt seilte fortjent forbi Godset fra Drammen.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *