HJEMMELAGDE LEKER: Fra venstre: Hermann Ulberg Kristensen (5) er supermann med tresverd og kjepphest, mens søsteren hans Victoria (1) sitter ved siden av med sin egen kjepphest. Madeleine Høiås (4) leker med en Steinerdukke, mens Aban Mohammed Ali (5) og Mikkel Vang Dahl (4 ½) er riddere.

Kjepphester til jul

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i november 2013.

Julemarked i Solhagen Steinerbarnehage på Åssiden er synonymt med hjemmelagde, naturlige og økologiske produkter. Barnehagen gleder seg til å ønske naboer og andre velkomne på lørdag.

– Vi bruker god tid og mye planlegging foran julemarkedene våre, sier Lina Ulberg Kristensen, leder i foreldrerådsutvalget og mamma til Hermann (5) og Victoria (1).

KJEPPHESTER: Solhagens leder Gro Løkken er glad i kjepphester. Lille Victoria sitter på mamma Lina Ulberg Kristensen fang.

Det er stort sett foreldrene som ordner med varene til julemarkedet, godt hjulpet av sine håpefulle. Kjennetegnet til Steinerfilosofien er naturlig og økologisk, og produktene gjenspeiler dette.

Her blir det hjemmelagde matprodukter som saft og syltetøy – økologisk, selvsagt, gammeldagse kjepphester og strikkede dukker. Biler, dukkesenger og alt hva man kan huske fra egne barndomsdager. Det er et skikkelig gammeldags julemarked Solhagen arrangerer.

– Dette julemarkedet er kjærkomment for oss når vi skal handle inn kvalitetsleker til barna ”våre”, sier leder i Solhagen barnehage, Gro Løkken.

– Vi i personalet bidrar også med ting til markedet, og inviterer ellers til en åpen dag for alle naboer og nysgjerrige.

STEINERDUKKEN: Dukken som har blitt kjent via Rudolf Steiner-skoler og – barnehager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *