SPENT EIER: Mette Marie Helgeland synes det er spennende med trafikken utenfor de nye lokalene.

Kjernesunn butikk

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen februar 2010.

Bestselgeren ”Kjernesunn Familie” kom ut i fjor og bidro i kampen mot sukker og tilsetningsstoffer. Det er en anvendelig bok som gir tips og oppskrifter til å snu livsstilen fra usunn til sunn. Nå kommer oppfølgeren ”Kjernesunn mat” med enda flere oppskrifter.

Alle vet at det ikke er lurt med godteri, brus og snacks eller fastfood. Mange vil gjerne gjøre noe med det, men det er noen ganger vanskelig å få tak i ingredienser eller maten smaker ikke så godt.

Men noen gir ikke opp kampen, og i butikken Fru Bruuns handelshus kan du finne masse kjernesunne produkter og samtidig få gode tips og ideer til hvordan din familie kan bli kjernesunn.

Fru Bruun han holdt åpent i snart et år, og en av Mette Helgelands kjepphester er dette med sunn mat og mindre sukker og tilsetningsstoffer, særlig fordi hun selv er mamma til tre.

Tomatsuppe

– Jeg prøver veldig mye og er svært kritisk til innholdet i matvarer, sier Mette. – Og denne boken inspirerte meg veldig til å ta inn varer som folk flest kan like og ha nytte av.

– Når faktorer som riktig pris, riktig innhold og kort tilberedningstid stemmer, blir det et godt produkt, sier hun og viser frem en kartong tomatsuppe som barna pleier å like. – Jeg har prøvd mange ganger å lage en tomatsuppe fra bunnen av, men ungene har foretrukket posesuppen med makaroni. Men denne liker de.

Godteri

– Det samme gjelder godteri, sier Mette. – Og da snakker jeg ikke bare på vegne av ungene, vi voksne er også veldig glade i godteri og brus!

I butikken har hun økologisk og fairtrade sjokolade, brus og annet snop, og også godteri med sunne søtstoffer. Økologisk mat er dyrere fordi det ikke tilsettes stoffer som gir eviglang holdbarhet, lekre farger og volumøkning. 

– Jeg har bestandig kjøpt tørket frukt som jeg har spist og trodd at det har vært sunt. Faktum er at disse tørkede fruktene inneholder ganske mye raffinert sukker, så da kan man like gjerne spise ordentlig godteri, mener Mette. 

Overvektig

Ninka Mauritson fra Danmark har vært hovedpersonen bak de kjernesunne bøkene. Det er vanskelig å tenke seg at denne vakre kvinnen har vært overvektig og i dårlig form. Ved hjelp av kostholds- og livstilsendringer ble hun 20 kilo lettere, gladere og friskere. Det er disse erfaringene hun deler i bøkene. I Danmark er hun et helse- og livsstilsikon, og er jevnlig med i tv- og radioprogrammer. Hun er blant annet kjent for å vise sin før- og etter-rumpe!

”Kjernesunn familie” kom ut i fjor, og ”Kjernesunn mat” kom i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *