SORTE SKJØRT: Fire damer på shopping. F.v Torhild Drolsum, Klara Johnsen, Aagot Røed, Aud Solum fra Senior Shop og Helga Fjellheim.

Klær for eldre

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i august 2010.

Når beina ikke lenger bærer deg dit du vil, og et kjøpesenter virker uoverkommelig, er det fint med en klesbutikk som kommer til deg.

Nettopp det sørger Aud Solum for. Hun er franchisetaker i firmaet Senior Shop, og reiser rundt på alders- og sykehjem med kolleksjoner to ganger årlig.

– Jeg blir godt mottatt, noen ganger sitter en hel gjeng og venter på meg når jeg kommer, sier hun. 

– Det er ikke slik at man mister interessen for å se bra ut, selv om man blir gammel. Tvert i mot – det gjør livet litt lysere å kunne friske opp garderoben litt.

Bukser med strikk

Hun besøker rundt 70 steder i løpet av hektiske tre måneder hver vår og høst. Det annonseres med plakater på forhånd, slik at beboerne får kikket gjennom katalogen og garderoben for å se om det trengs noe nytt.

– Vi selger mest av bukser med strikk, sier Aud.

– Dressbukser for menn med strikk er vi alene om, og de er svært populære. Og når de kjøper seg en ny bukse, slenger de gjerne med en ny topp også.

Klærne er fra kjente klesprodusenter, og kvaliteten er viktig.

– De er laget for å tåle den harde vasken ved vaskeriene på hjemmene, sier Aud Solum.

Det hender at Aud Solum får telefoner om hjemmebesøk til eldre som bor alene og ikke på et hjem. Da plukker hun med seg klær fra kolleksjonen, og setter seg i bilen.

Men innimellom opplever hun triste ting.

– Det er som om noen pårørende synes det er bortkastet å kjøpe nye klær til gamle far eller mor. Da blir jeg trist. Jeg har til og med opplevd at de gamle får nøye seg med å arve klær etter avdøde naboer på hjemmet.

Seks stativer

I dag besøker hun Konnerud Bo- og Servicesenter. Seks store stativer med klær er fraktet i bil og plassert i kafeterian.

En dame kommer bort til Aud og lurer på den fine, røde jakken som er på forsiden av katalogen. Den har ikke Aud med. Men hun har den i blå, om det kunne være av interesse? Nei, det var rød det skulle være, så da kan denne kunden vente seg et ekstrabesøk senere.

Fire andre damer har funnet hvert sitt sorte skjørt. De bytter på å gå inn på rommet til hun som har sitt nærmest for å prøve. De er opprømte og glade over å få muligheten til å shoppe litt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *