DYKTIGE: Kunsten er å ansette bransjens beste fagfolk, hevder Thor G. Pettersen (t. v.). Her representert ved salgssjef Hellik Sønju Hansen. 

Klammebedrift i Lier

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i mai 2010.

Thor G. Pettersen fra Drammen hadde trygg og godt betalt jobb i elektrobransjen. Som salgssjef og fagmann så han mangler i dette markedet, og dermed sa han opp jobben og startet Castor AS for mer enn 30 år siden.

Det Pettersen mente manglet, var raske løsninger for håndverkerne. Med konas velsignelse startet han Castor, som har spesialisert seg på ymse klammemekanismer for ledninger og rør, til alle slags underlag.

Smarte løsninger

– Det som slo meg, var at håndverkere bruker mye tid på å feste rør og ledninger. Og løsninger på det, fantes ikke, forteller Pettersen.

Så han fant like godt opp et magasinverktøy, der det er plass til et antall av de ledningsklammene vi alle kjenner til. I stedet for å slå inn en og en, går det mye raskere å slå de inn i en serie. 

– Det er jo forskjellig underlag som ledningen skal festes på også, som mur, tre eller gips, og vi har utviklet forskjellige typer klammer til forskjellig underlag, sier direktøren. 

 

LITEN OG SMART: Thor Pettersen har selv funnet opp denne geniale kroken til oppheng av bilder etc på gipsvegger.

Egne oppfinnelser

Castor er skandinavisk representant for noen av verdens ledende innen verktøy og detaljprodukter for elektrobransjen, Schnabl og Caddy. 

Men det som gjør Castor unike er deres egne oppfinnelser, så som klammemagasinene i mange størrelser.  Alle produktene regnet til sammen, er Castor landets største innen raske festeanordninger.

– Vi er en stab på 10 personer, og det er landets beste innen elektrobransjen, sier Thor Pettersen – helt uten å skryte! 

DIREKTØREN: Thor G. Pettersen hadde godt betalt salgsjobb i et solid firma i elektrobransjen da han sa opp og startet Castor AS for 32 år siden.

Liten og smart

Thor Pettersen hjerne er på evig jakt etter løsninger. Noen løsninger blir satt i produksjon, og er så smart at man lurer på hvorfor den ikke har vært på markedet for lengst!

Det er en opphengskrok for gipsvegger, riktignok noe utenfor fagområdet, men likevel sjefens lille stolthet. Alle vet at det er umulig å banke spiker i gipsvegg, da blir det bare en løs spiker i et stort hull. Det har vært et evig problem å få noe til å henge fast, og som attpåtil tåler en belastning.

Opphengskroken fra Castor og Pettersen kan man kjøpe i noen byggevareforretninger, og de er lette å banke inn, og enkle å fjerne uten for stor skade. Også tåler de en belastning på 25 kilo, altså betraktelig mer enn et vanlig veggbilde.

Europa

Det er ikke bare det norske markedet som er utfordringen til Castor. Skandinavia dekker Lier-bedriften selv, men et østerriksk firma har forhandleravtalen for 12 land i Europa. Her hjemme har de to-tre konkurrenter, men ingen har likt produktspekter som Castor.

– Dette er en bransje med jevn omsetning. Behovene er der hele tiden, og vi merker lite til konjunkturene, sier Pettersen.

Fra å være enedriver i Castor med absolutt alle oppgaver som salg, pakking og utkjøring, kan Thor G. Pettersen nå se at alle oppgavene blir tatt hånd om av dyktige medarbeidere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *