50-TALLET: Styreleder Marit Hagen kan friste kundene som kommer til åpningsfesten med nostalgiske varer fra femti-tallet.

Kniving om skatter

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2016.

Starter ny bruktbutikk

– ved siden av Fretex

Gjenbruksmarkedet er i sterk vekst. Nå åpner NMS Gjenbruk en 700 kvadratmeter stor butikk på Åssiden, rett ved siden av Fretex.

Torsdag åpner den nye butikken for første gang. Da blir det stor fest med marsipankake til alle og fint besøk av prost Kjell Ivar Berger.

 – Vi gleder oss til å komme i gang, sier Marit Hagen, som er styreleder for butikken. I flere måneder har hun og en stor gjeng av andre frivillige jobbet intensivt for å bli klare til åpningsdagen.  

– Vi pakker opp stadig nye varer, nå bugner hele butikken.

Butikken tar gjerne imot flere varer, både dekketøy, bøker og møbler.

UTSTILLING: Styreleder Marit Hagen og frivillig medarbeider Tove Hodt lager butikkens første vindusutstilling.

Godt forhold til Fretex

Å plassere den nye butikken ved siden av Fretex er et strategisk valg, som vil bli til fordel for både kunder og butikkene.

– Erfaringer fra andre steder viser at flere bruktbutikker i samme område kan øke omsetningen for alle, sier gjenbrukskonsulent Hildegunn Berntsen fra NMS Gjenbruk. Hun forteller at de har et godt forhold til konkurrenten i lokalet ved siden av.

NMS Gjenbruk sine butikker skal også være en sosial møteplass. Hver butikk har en kaffekrok med gratis kaffe og noe å bite i. 

– Det blir fint å ha en slik møteplass i butikken, synes Hagen og forteller at diakonen i Åssiden menighet, Tjøstolf Vittersø, kommer til å besøke kaffekroken av og til, for å slå av en prat med dem som ønsker det.

20 millioner kroner til gode formål

NMS Gjenbruk er en landsdekkende kjede av bruktbutikker, og Drammen er den 48. butikken i kjeden.  De har bare fire ansatte, og det er fordi butikkene drives av 2.000 frivillige medarbeidere. Selv butikklederne i hver butikk jobber frivillig. På den måten blir det et større overskudd til Det Norske Misjonsselskap (NMS) sine mange prosjekter rundt i verden. I 2016 forventer NMS Gjenbruk et overskudd på 20 millioner kroner, som i sin helhet går til NMS’ arbeid. 

– Vi er imponert og takknemlige over engasjementet hos våre frivillige her i Drammen, og over hele landet, sier Hildegunn Berntsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *