Bragernestunnelen

Kontrakt for rehabilitering av Bragernestunnelen i Drammen tildelt

Viken fylkeskommune har nå tildelt kontrakt på rehabilitering av Bragernestunnelen i Drammen. Det var selskapet Kraftmontasje A/S som fikk kontrakten på arbeidet.

Kontrakten har en verdi på vel 128 millioner kroner, eksklusiv mva. Karenstiden (klageadgang før  kontraktsignering), er satt til 16.10.2022 kl. 23:59.
Den antatte totalkostnaden for prosjektet er beregnet til cirka 250 millioner kroner.
Det var fire tilbydere. Lav pris var kriteriet. Disse kjempet om kontrakten (sortert alfabetisk):
– AF Gruppen Norge AS
– BMO Tunnelsikring AS
– Kraftmontasje AS
– OneCo Infra AS

Antar byggestart i november

Byggestart er fortsatt usikkert, da dette vil fremgå av fremdriftsplanen til entreprenøren, samt eventuelle klagesaker som kan komme. Viken fylkeskommune antar byggestart i november.
Dette omfattes av kontrakten:
– Oppgradere viftene inne i tunnelen, slik at de kan håndtere røyk fra en brann på 100 megawatt (MW). Kraftigere vifter gir blant annet bedre ventilasjon dersom det blir behov for å drive ut røyk.
– Bytte ut alt av elektronikk/elektromateriell inne i tunnelen og i de tekniske byggene
– Bygge tre nye tekniske bygg.  To av disse rommene må sprenges ut, det siste skal bygges i tilknytning til et allerede eksisterende rom. Det er behov for flere rom fordi nye sikkerhetskrav krever mer elektronikk inne i tunnelene.

Skal gjøre tunnelen sikrere

– Vi oppgraderer Bragernestunnelen for å gjøre den sikrere, og slik at den blir i henhold til dagens sikkerhetskrav, sier Geir Danielsen, delprosjektleder for oppgraderingen av tunnelen.
Han poengterer at tunnelen er sikker å kjøre i.
– Vi kan sammenligne denne tunneloppgraderingen med de jevnlige sikkerhetsoppgraderingene du må gjøre på PCen din. Det betyr ikke at den ikke er sikker, men at vi skal gjøre den sikrere, sier Danielsen.
–  Når vi vet hvordan entreprenøren tenker å legge opp jobben, blir det viktig for oss å komme ut med god informasjon til trafikantene og til dem som blir direkte berørt av arbeidene, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *