JUBILANTEN: Sognepresten i Nedre Eiker, Roar Røkeberg, fyller 60 år på lørdag. Da blir det høy musikk!

Kor inviteres til bursdag

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2010.

Når sogneprest Roar Røkeberg skal feire 60-års dagen sin på lørdag, håper han at mange korentusiaster møter opp i Nedre Eiker kirke.

– Det var min kones idé å lage bursdagen min til en stor korsamling, sier sognepresten. 

Og det er kanskje ikke så rart, siden presten har startet flere kor i distriktet, og det første for mer enn 40 år siden.

Ungdomsopprør

– Det var en del av ungdomsopprøret mitt, sier Roar Røkeberg. – Jeg brakte inn nye rytmer og nye toner i kirkesangen, noe som ikke falt i god jord hos alle.

Han vokste opp i en familie med røtter i bedehus. Ingen av hans forfedre var prester, men tilknytningen til budskapet var sterkt. Og med den moderne musikken forsøkte han å finne nye utrykk for budskapet sitt.

Han ble ansatt som kallskapellan i Nedre Eiker 1. august 1978, en stillingstittel som døde ut med hans overgang til embete som sogneprest for to år siden. Etter snart 32 år i kirken – og den samme menigheten – blir han aldri lei?

Sterkt budskap

– Det har vært vanskelige perioder i livet, sier han. – Tider da troen blir satt på prøve. Men det budskapet jeg formidler er så sterkt og så sant for meg, så jeg finner alltid tilbake til gløden igjen.

Presten har stort engasjement i sognet sitt. Han følger slektene i de store og glade begivenhetene, men også de triste. 

– Det er morsomt å konfirmere og vie de jeg har døpt, sier Røkeberg, – og det kan være godt å være tilstede for familiene ved livets slutt.

Når den populære sognepresten nå fyller 60, er han også klar med ønskelister: 

– Vi bygger ut kjelleren i kirken til et familierom med aktiviteter og samlinger og derfor ønsker jeg meg ting som er med på å øke trivselen for oss alle der, sier jubilanten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *