Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen på besøk hos Drammensidretten!

Fredag  12. 05 var kulturminister- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen på besøk i Drammen, nærmere bestemt på Gulskogen hos Strømsgodset IF. Bakgrunn for besøket var å høre mer om modellen Aktive Lokalsamfunn.

Tekst: Janne Hafskjold, Drammen Idrettsråd

Tilstede var Ordfører Monica Myrvold Berg, Hovedutvalgsleder for kultur, idrett og frivillighet, Sølvi Brandt Bestvold, fylkesordførerkandidat Mons- Ivar Mjelde, Strømsgodset IF, Jasmin Kvinnenettverk, Drammen idrettsråd og gjester.

Ordføreren ønsket velkommen og innledet med å fortelle om den strategiske satsningen på Aktive Lokalsamfunn i Drammen.

Videre fikk delegasjonen et historisk tilbakeblikk på hvordan det hele startet, forankring og felles målsetting, Aktive Lokalsamfunn fra prosjekt til strategisk modell og kommunens enstemmige vedtak mot å finne en varig bærekraftig finansieringsmodell.

De fikk høre om samarbeidet mellom skole og idrettslag, tidlig innsats med lek og bevegelsesglede i barnehage, Aktiv Senior/60+, lavterskel og gratistilbud, E-sport som både inkludering- og læringsarena, utdannelse av ungdommer som aktivitetsledere, åpen hall, mangfold og inkluderingstiltak.

Det ble også formidlet en raus og inkluderende delingskultur i de frivillige organisasjonene for å finne gode løsninger for å styrke fellesskapet og samholdet i nærmiljøet.

Daglig leder i Strømsgodset og koordinator for «Ekte Kjærlighet på Gulskogen», Ingvild Juvkam Dyve kunne fortelle om samarbeid med blant annet Jasmin kvinnenettverk, etablering av bydelskafe, teaterforestilling, idrettskontaktens rolle og ferietiltak. Samfunnsutvikler i Strømsgodset Toppfotball, Lars Petter Eggen var en tur innom for å fortelle om gatelaget, Blåtimen og gåfotball for senior før han hastet videre til gatelagets trening.

Seniorforsker og sosiolog  Yngve Carlsson avsluttet den offisielle delen med et innlegg om sivilsamfunnets og idrettens rolle i Drammen.
Besøket ble avsluttet ute, der delegasjonen fikk overvære gatelagets trening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *