Amahl signerer bøker i Bodø i november i fjor.

Kulturrådet kjøper inn boka om Amahl Pellegrino

Kulturrådet kjøper inn «Fotballproff mot alle odds», skrevet av drammensforfatteren Karianne Braathen. Boka om Amahl Pellegrino blir dermed tilgjengelig for alle bibliotek i hele landet.

− Dette er viktig for at historien skal nå frem til leserne. Vi er vanvittig glade, sier forlagssjef Stian Johansen i Sitamoja Forlag.

Amahl “Pelle” Pellegrino er en av de mestscorende fotballspillerne i norsk toppfotball. I november kom boka om reisen han har vært med på, og ikke minst: kjærligheten til fotballen. − Det at Kulturrådet vedtar å kjøpe inn boka, åpner døra for Amahl-boka inn til i de rommene som er aller viktigst for oss, nemlig barn og unge, også de som vanligvis ikke leser så mange bøker, sier Stian Johansen.

Når Amahl Pellegrino – fotballproff mot alle odds nå kjøpes inn av Kulturrådet, blir den tilgjengelig for hele bibliotek-Norge, også for 200 skolebiblioteker. Det er en ærlig bok, rett fra hjertet til Amahl om å vokse opp i norsk fattigdom, om å mislykkes, om å være en del av et helt unikt fellesskap og om betydningen av tillit og kjærlighet for å lykkes. Boka om Amahl, som er skrevet av journalist og forfatter Karianne Braathen fra Drammen, har fått mye medieomtale i hele Norge. Avisa Nordland ga den terningkast seks. På Amahls gamle skole, Brandengen i Drammen, havnet boka på timeplanen før jul.

For det lille forlaget betyr det mye at Kulturrådet kjøper inn boka.

− Vi er utrolig stolte. Ved å kjøpe inn boka anerkjenner Kulturrådet at denne boka er viktig og at den har litterær kvalitet. At vårt lille forlag oppnår den anerkjennelsen for vår aller første utgivelse, gir oss ekstra motivasjon på veien videre, sier Johansen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *