Foto: Leif Martin Kirknes/Nettverk/Frifagbevegelse.no

Kutt i innleie først

EL og IT Forbundet er kritisk til at Telenor kutter 200 ansatte i faste stillinger, men samtidig fortsetter med en høy grad av innleie.

– Vi mener at det er usaklig av bedriften å sparke faste ansatte når man har så mange innleide i selskapet. Kostnadskuttene burde heller starte opp med å rydde i disse forholdene, sier hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge, Kenneth Pettersen.

Pettersen er bekymret over bedriftens ensidige fokus på kostnadskutt som eneste virkemiddel for effektivisering. Han frykter at denne prosessen vil øke arbeidsmengden og presset på de eksisterende ansatte, en prosess han mener har blitt startet på tynt grunnlag.

– Vi mener at Telenor Norge AS ikke har synliggjort den driftsmessige risikoen for tap av kunder og inntekt, samt bekymring om at bedriften for raskt tar ut synergier etter en omorganisering. Istedenfor færre årsverk og nedbemanninger, burde Telenor ha oppgradert og benyttet egen kompetanse og avskaffet en høy grad av innleide, forklarer Pettersen.

Også hos EL og IT Forbundet sentralt blir kuttplanene møtt med sterk kritikk.

– Dette er atter et eksempel på store bedrifters kortsiktige tankegang, der effektivisering kun betyr nedbemanning og midlertidighet, sier Jan Olav Andersen, forbundsleder for EL og IT Forbundet.

Telenor planlegger å kutte et like stort antall blant de innleide, som enda betyr at innleiebruken forblir høy.

– Istedenfor å styrke og satse på egne ansatte, kaster de dem ut i usikkerhet. Samtidig som de fortsetter å hente midlertidige arbeidskraft. Dermed blir effektiviseringsargumentet bare et uredelig påskudd, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *