Foto: matprat.no

Kvinner skal bake og pynte i jula, menn skal slappe av

Det er tydelige kjønnsforskjeller på hva kvinner og menn gleder seg mest til i jula. Kvinner skal pynte hjemmet og bake med barna, menn skal slappe av.

I MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion, svarer 31 prosent av mennene at de gleder seg mest til ferie og avkobling, mens kun 18 prosent av kvinnene svarer det samme. Derimot er det dobbelt så mange kvinner (47 %) som menn (23 %) som svarer at de gleder seg mest til julepynt og tradisjoner rundt dette.

Når det gjelder baking, er det også en tydelig kjønnsforskjell. 18 prosent av kvinnene gleder seg mest til å bake med barna, mens kun 8 prosent av mennene oppgir dette.

– Det ligger mye jobb i å lage det koselig i jula. Dette vil jeg tro de fleste kvinner er klar over, og at de derfor i mindre grad enn menn ser på juletiden som ferie og avkobling. Det er også i hovedsak kvinnene som gleder seg til å bake med barna. Undersøkelsen viser at juleforberedelser fortsatt er ganske kjønnsdelt, sier Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat.

Mat langt viktigere enn julepresanger

Det er ganske likt mellom kjønnene når det gjelder å glede seg mest til tid sammen med familie og venner, 61 prosent menn og 58 prosent kvinner svarer dette.

Flere menn enn kvinner svarer at de gleder seg mest til mat og drikke: 59 prosent av menn og 46 prosent av kvinner oppgir å glede seg mest til god mat og drikke.

Julepresanger kommer langt ned på lista over det folk gleder seg mest til jul, og er likt for begge kjønn: bare 8 prosent oppgir at julepresanger er det de gleder seg mest til i jula.

– Det alle gleder seg mest til (både kvinner og menn) med julefeiringen, er tid sammen med familie og venner. 61 prosent av mennene og 58 prosent av kvinnene svarer at dette er det de gleder seg mest til. Julepresanger derimot, kommer relativt langt ned på listen over hva man gleder seg mest til; kun 8 prosent av kvinner og menn svarer at dette er det de gleder seg mest til, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat.

Nesten dobbelt så mange kvinner som menn svarer at de gleder seg mest til julemusikk og julefilmer. 41 prosent av kvinnene svarer at de gleder seg mest til dette, mens kun 22 prosent av mennene gleder seg mest til dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *