VÅRSOLA: Det var perfekte fotballforhold da Godset gjestet Norges fjerde største fotballstadion til den tredje Eliteserie-runden mot KFUM. Foto: Bendik Berntsen

Læremesteren vant over eleven på Intility Arena

Den tredje runden i Eliteserien bydde på et personlig oppgjør med gamleklubben for Godset-trener Jørgen Isnes.

Tekst og foto: Bendik Berntsen

– Det er klart det blir en spesiell kamp, forteller den tidligere KFUM-treneren og nåværende Godset-trener Jørgen Isnes.

Det er likevel noe som gjør den litt mindre spesiell enn den kunne ha vært:

– Jeg skulle selvsagt ønske kampen ble spilt på Ekeberg, der jeg holdt til i de fem årene jeg var der.

Det jobbes på spreng i KFUM-leiren for å realisere drømmen deres: “Eliteserien på Ekeberg”. Håpet var å klare å innfri alle kravene som ble stilt etter opprykket, før Isnes returnerte med sitt Godset-lag.

Men slik ble det ikke.

Kampen mellom Isnes og hans tidligere assistenttrener i KFUM, Johannes Moesgaard, måtte spilles på Intility Arena. Her skal KFUM spille sine hjemmekamper til de får på plass de nye tribunene rundt hele KFUM Arena. Med sine 16555 plasser er Intility til sammenlikning nesten dobbelt så stor som Marienlyst Stadion. I vårsola ble det derfor flotte rammer til dette personlig oppgjøret mellom de to trenerne. Og Isnes gleder seg stort til å møte gamlelaget han mener har fått ufortjent kritikk fra flere medier:

– Jeg tror ikke KFUM blir den kasteballen flere medier melder. Der flere tipper at de havner nederst på tabellen når sesongen er over i vinter, tror jeg de havner høyere. Jeg har sett flere av kampene som de har spilt i år, og de vil nok sparke godt fra seg også i Eliteserien.

– Jeg tror det blir en tøff kamp, avslutter Isnes.

De 22 utvalgte

Godset fra Drammen startet sesongen på brutalt vis allerede i første runde. På tilbakereisen fra Molde, hadde Isnes’ menn null mål og null poeng i lomma samt fire baklengsmål. De kom seg bedre ut av den neste runden mot storheten fra Trondheim. Rosenborg gjorde en god kamp, og Godset så seg fornøyd med årets første tre poeng fra kampen som endte 1-0 etter en elegant skåring fra Logi Tómasson. Forrige kamp var mot hakket enklere motstand; den første runden i NM endte med hele 7-0 borte mot Hallingdal.

Strømsgodset (3-4-3):

Trener: Jørgen Isnes.

Ingen endringer fra forrige Eliteserie-kamp, bortsett fra 17-åringen Fredrik Ardraa som kommer inn på benken. Unggutten driblet seg elegant forbi to spillere før han hamret til fra langt hold mot Hallingdal – en drømmeskåring fra vingen som etter det fikk stempelet “én for fremtiden”. Utover det blir det også en spesiell kamp fra Jesper Taaje, som var Isnes elev også i KFUM. Marko Farji ble forrige kamps SIF-gutt og det blir spennende å se om 20-åringen, som ofte omtales som blant Eliteseriens største talenter, kan gjenta suksessen.

Keeper: Per Kristian Bråtveit.

Forsvar: Jesper Taaje – Gustav Valsvik (kaptein) – Fredrik Dahl.

Midtbane: Lars-Cristopher Vilsvik – Herman Stengel – Kreshnik Krasniqi – Logi Tomasson.

Angrep: Marko Farji – Elias Melkersen – Ulland Andersen.

Benken: Frank Stople, Sondre Hanssen, Andreas Heredia, Dadi Gaye, Emmanuel Danso, Jonas Therkelsen, Fredrik Ardraa og Marcus Mehnert.


KFUM har før kampen ett poeng mindre enn Godset. De spilte 1-1 mot både HamKam i første runde og fjorårets Obos-kollegaer Kristiansund. Den første runden i NM ble spilt borte mot Årvoll – en kamp som endte med to mål til Oslo-laget samt null baklengsmål.

KFUM (3-4-3):

– 3-4-3-formasjonen var jo den jeg brukte i KFUM også, og den prøvde de å avvikle med en 4-3-3-formasjon i fjor. I hvert fall til de skjønte at de ikke vant fotballkamper med den formasjon, og bytta tilbake. Siden har de ikke sett seg tilbake visstnok – og plutselig var de i Eliteserien, forteller Isnes.

Trener: Johannes Moesgaard.

To endringer fra forrige Eliteserie-kamp: Mannen med 22 landslagskamper for Norge, Haitam Aleesami (32), debuterer for KFUM i kveld da han kommer inn for David Gyedu på venstre vingback. Dette blir hans første kamp i Eliteserien siden han startet karrieren i Fredrikstad i 2012. Johannes Hummelvoll-Nunez (27) kommer inn for Mame Ndiaye på spissplassen.

Keeper: Emil Ødegaard.

Forsvar: Akinsola Akinyemi – Momodou Njie – Mathias Tønnessen.

Midtbane: Håkon Hoseth – Simen Hestnes – Robin Rasch (kaptein) – Haitam Aleesami.

Angrep: Remi Svindland – Johannes Hummelvoll-Nunez – Petter Dahl.

Benken: William Da Rocha, Moussa Njie, Teodor Haltvik, Sverre Sandal, Mame Ndiaye, Kristoffer Harrison, Amin Nouri, David Gyedu og Adam Saldana.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommeren Svein Tore Sinnes blåser i gang den tredje runden i årets Eliteserie der KFUM spiller sin tredje Eliteseriekamp noensinne, der de møter Strømsgodset for første gang. Med seg på linjene har han Ole Haukåsen og Alf Rossland. Sola skinner enda på den éne tribunen idet Godset og Stengel tar avsparket.

7′: Godset åpner kampen med en maktdemonstrasjon. De tar kontroll med én gang og setter press på “Kåffa”. Farji kommer seg gjennom på høyrekanten og får lagt inn lavt på Ulland som setter den elegant med innsiden av foten i det lengste hjørnet – 1-0 Strømsgodset.

14′: KFUM får komme lengre inn på Godsets banehalvdel etter 1-0-målet, og får også KFUMs første avslutning på mål. Det er spissen Hummelvoll-Nunez som setter Bråtveit på prøve, men det var den nye keeperen klar for. Godset legger seg lavt i en 5-3-2-formasjon. Hjemmelaget bør vise noe kreativitet for å komme gjennom dette solide forsvaret som i fjor slapp inn nest færrest mål.

17′: KFUM får sin tredje corner etter høyt press. Noen store sjanser uteblir foreløpig, men nykommerne ypper med storlaget fra Drammen.

20′: Det er en real veteranduell når Vilsvik (35) legger Aleesami (32) i bakken innenfor boksen. Heldigvis for Godset er det en rutinert takling som treffer ballen før spilleren, men “Profetene” forsetter å presse på. Kampen åpner seg mer, da Godset også får rom til å kontre.

29′: Kampbildet er det samme, og KFUM får et frispark på 25-meters hold. Det går rett i muren fra Rasch og Logi får kontret. Han må vente på resten av laget og sjansen dør ut.

32′: KFUM-kapteinen Rasch legger inn til Dahl som havner i en hodekollisjon med Vilsvik. Etter litt behandling og en tur på sidelinjen er Dahl heldigvis med i kampen igjen.

35′: Dagens største sjanse for hjemmelaget. Dahl dribler seg fint gjennom fra sin venstrekant og finner Hummelvoll-Nunez som prøver å curle den i lengste over Bråtveit, som med sine 1.89cm får vippet den over.

37′: Der får også Godset en stor sjanse, da Melkersen får ballen litt tilfeldig i boksen og hamrer til. Men skuddet blokkeres godt av KFUM-forsvaret.

40′: Stortalentet Krasniqi (23) hindrer Hummelvoll-Nunez på en kontring, og får det gule kortet.

42′: Det blir klabb og babb i KFUM-boksen etter Godset tar mer tak i kampen. Logi får vippet ballen over forsvaret og der står Stengel som enkelt kan sette den i nettet bak Ødegaard fra bare noen meters hold – 2-0 Strømsgodset.

45+2: Sinnes blåser av til pause i denne kampen som Godset har vist nivåforskjellen mellom klubbene, dog lever den i beste velgående enda.


45′: Sinnes blåser i gang andre omgang. Ingen bytter har blitt gjort idet vårsola trekker seg bak tribunen på Norges fjerde største arena.

48′: Farji tester både skuddfoten og om Ødegaard har husket hanskene ut i andre omgang. Skuddet fra sekstenmeteren blir bokset ut igjen av KFUMs bakerste mann.

50′: Men det er Ulland som stikker av med dagens beste langskudd så langt. Han trekker seg inn fra sin venstrekant mens han dribler seg elegant forbi to spillere, og klemmer til fra 20 meter. Ballen koser med toppen av tverrliggeren før den går ut til utspill. Det er Godset som åpner også denne omgangen best.

60′: KFUMs Dahl har vært god på venstrekanten, og kommer seg forbi Taaje som får inn den viktige taklingen.

61′: Mens speakeren melder om 2943 solgte billetter til kampen, gjør Moesgaard grep med tre bytter; David Gyedo kommer inn for Aleesami, Sverre Sandal inn for Svindland, og Mame Ndiaye inn for Hummelvoll-Nunez på topp.

64′: Isnes svarer med å bytte inn Therkelsen for Melkersen, som ikke har fått til det helt store i kveld.

66′: Og der blir det uttelling for Moesgaards menn. Simen Hestnes får ballen innenfor sekstenmeteren og drar ballen over på venstrefoten og smeller ballen inn i motsatt hjørne – 3-1 KFUM. Det jubels blant hjemmepublikum mens de tilreisende fortsatt synger “Vi er godset” for full hals.

70′: KFUM har kommet seg godt inn kampen etter Godset åpnet best. De jakter flere mål mens Isnes’ menn lukker godt igjen foran buret til Bråtveit.

73′: Dahl imponerer igjen. Trekker seg inn og får ordentlig trøkk på ballen fra 20 meter som Bratveit redder godt helt oppe i det lengste krysset.

78′: Logi med dobbel luke langs venstre flanken – mister ballen, men verdt å nevne.

81′: Vilsvik og Farji byttes ut med henholdsvis Dadi Gaye og Marcus Mehnert for de marineblå. Petter Dahl har storspilt i rødt, hvitt og blått i dag, men byttes til slutt ut med KFUMs nummer ti: Moussa Njie.

84′: Temperaturen øker idet KFUM fortsetter jakten på et mål, dog uten hell.

85′: Der sitter den for det kontringsfarlige laget fra Drammen. Ulland spiller ballen elegant gjennom til Stengel som skyter den rett i Ødegaard, får retur, og setter sitt andre for dagen på forsøk nummer to – 3-1 Strømsgodset.

87′: Haltvik kommer inn for Momodou Njie i et siste forsøk fra hjemmelaget.

90′: Trippelmulighet for KFUM helt på tampen. Den enorme sjansen kommer etter en corner, men ballen vil ikke i nettet bak Bråtveit som har levert en god oppvisning.

90+2′: 17-åringen Fredrik Ardraa og 18-åringen Andreas Heredia-Randen får prøve seg de siste minuttene, ut kommer Krasniqi og Ulland, som har levert varene i dag.

90+4: Sinnes blåser i fløyta for siste gang i kveld. Det blir laget fra Drammen som fortjent får seieren og tre poeng her i den siste kampen KFUM spiller på Intility Arena.

Tre utmerkelser

Marko Farji (20) viste igjen hvilket enorme potensiale som bor i unggutten. Teknikken er det lite å si på, og med en målgivende pasning som gav det første målet, ble han naturligvis én av utmerkelsene igjen.

Mannen med kamper for alle aldersbestemte landslag, Herman Stengel (28), viste nok en gang sin klasse. I dag ble det også to mål på midtbanegeneralen som fyller på søknaden om spill på A-landslaget.

På tross av å kun få fylle én fjerdedel av den éne kortsiden, var det GodsetUnion som stod for stemningen på Intility Arena.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *