Lager fortsatt bestemors karbonader 

SPAR fyller 30 år i år, men butikken i Kobbervikdalen har en mye lengre historie. Den fyller 75 år i mai.  

 

Det finnes knapt en drammenser som ikke har vært innom Kristensen, eller Spar Kristensen, som butikken heter i dag . Mange for å kjøpe de gode karbonadene eller kyllingen som alltid smaker bedre enn andre butikker sine.

Daglig leder i SPAR Kristensen, Eva Isabel Gomez Grimsmo har mye å feire i år. For mens den landsdekkende kjeden SPAR fyller 30 år, så blir hennes egen SPAR Kristensen hele 75 år.  

Familiebedriften startet som landhandel i 1948, da Evas bestefar, Per Kristensen, kjøpte butikken.  

Kristensen kjørte varer til kunder i nærområdet på sykkel, mens Evas bestemor sto i ferskvaren og lagde karbonader. Og det er bestemorens oppskrift som fortsatt brukes i dag, når karbonadene stekes i ferskvaredisken.  

Lise steker karbonader. og oppskriften er den samme som den alltid har vært.

– Vi er faktisk en av de SPAR-butikkene som lager mest selv. Vi lager også egen dessert og egen sylte, og så krydrer vi kyllingen selv, noe som gir en helt egen smak, forteller Eva.  

Nå gleder hun og de ansatte i butikken seg til en vår fylt med feiring, og hun kan love at kundene vil merke at det er jubileum. 

– I forbindelse med at SPAR fyller 30 år så har vi en rekke gode tilbud, mens 75-årsjubileet i mai vil markeres med en egen feiring da, forteller Eva.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *