PLASTISK KIRURG: Drømmen om å bli plastisk kirurg ble virkelighet for bondejenta fra Gol – etter mange år og mye hardt arbeid.

Lever ut sin plastiske drøm

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i juli 2012.

I mange år har Margit Hammerstad drømt om å starte en privat klinikk. Endelig klaffet tid, sted og anledning.

Fra i morgen er plastisk kirurg Margit Hammerstad operativ – bokstavelig talt. Klinikken hennes, som ligger i gamle Åskollen Tannlegesenter i Svelvikveien, åpnet mandag, og i morgen er alle detaljer på plass slik at hun i realiteten kan utføre plastiske operasjoner.

Klaffet endelig

– Dette har vært en livslangs drøm for meg, sier hun til Byavisa Drammen.

– Men alt må klaffe om man skal satse 100 prosent, og det gjorde det endelig.

Hun har familiens støtte, og hun er ferdig med karantenetiden etter sitt forrige ansettelsesforhold i Teresgruppen hvor hun jobbet som plastisk kirurg ved Tønsberg Privatklinikk og Drammen Private Sykehus.

– Jeg hadde tannlegetime hos tannlege Reitan ved Åskollen Tannlegesenter en gang i vinter, og han fortalte at de skulle slå seg sammen med Colosseumklinikken i sentrum, sier Margit.

– Det gjorde valget mitt enda enklere. Først tenkte jeg på sentrumsnære lokaler, men kom til at det ville være bedre for pasientenes del å ligge litt utenfor av hensyn til diskresjonen. Og lokalene her var så å si helt ferdig innredet som klinikk.

Det er to operasjonsstuer på klinikken.

Rekonstruktiv

Fra tidligere har Margit Hammerstad lang erfaring fra Haukeland sykehus, Radiumhospitalet og Ullevål Sykehus som rekonstruktiv kirurg, det vil si at hun utførte operasjoner for å gi kreftrammede eller brannskadde tilbake så mye som mulig av det opprinnelige utseendet. I Teresgruppen har hun gjort både private og offentlig støttede operasjoner.

– Det har vært mye øyelokk-, bryst- og mageplastikk, sier kirurgen, som har over 20 års erfaring.

– Det har vært en økning i mageplastikk siden det også har vært en økning i fedmeoperasjoner som etterlater mye løs hud, særlig på magen. Øyelokkplastikk har det også blitt mer vanlig å få gjort. Det kan ha med å gjøre at vi ikke aksepterer aldringstegnene like godt som før. Vi lever lengre og ønsker et ungdommelig utseende så lenge som mulig.

I sin nye klinikk vil Hammerstad kunne utføre de fleste plastiske operasjoner som ikke krever innleggelse. Hun har tilknyttet en anestesisykepleier som vil kunne gi beroligende og avslappende medisiner, og hun har kontakt med anestesileger som hun leier inn på timesbasis når det er nødvendig.

Pupper og lår

Margit Hammerstad har lang erfaring med brystoperasjoner. Enten det er ønskelig med større eller mindre bryst.

– Jeg har rekonstruert mange bryst hos kreftrammede, og hatt mange pasienter som har slitt med for tunge – eller nesten fraværende – bryster. I dag er brystplastikk mye mer vanlig, og det er ikke lenger slik at pasientene ser ut som Dolly Parton etterpå. De fleste ønsker seg helt normale størrelser og fasonger, sier hun.

Ridebukselår, hengemage og grevinneheng, små og store skavanker – alt kan rettes på, men innenfor fornuftens grenser. For Margit Hammerstad ettergår grundig motivasjonen hos pasientene. Det er en rekke moralske og etiske regler som skal følges.

– Jeg vil forsikre meg om at pasienten er psykisk frisk, og kontakter fastlegen der jeg er i tvil.

Operasjonsstuer

Klinikken til Margit Hammerstad inneholder en liten og en større operasjonsstue. I tillegg er det et oppvåkningsrom, hvor pasienten hviler etter operasjonen til det er forsvarlig å forlate klinikken. I tillegg er det et stort rom til instrumenter og desinfisering.

– Jeg har hatt flere kontakter vedrørende samarbeidspartnere, og håper jeg skal få en bred kontaktflate for pasientenes del, sier Hammerstad.

– Nå starter jeg med en ansatt, og så snart vi er oppe og går, blir det ansatt en sekretær. Og deretter håper jeg at en kirurg til vil kunne arbeide her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *