Påskefjellet venter med endeløse hvite vidder og flotte skiforhold. Foto: Oda Ruud Framstad/ DNT

– Ligger an til tidenes påske i fjellet

Selv om det ligner vår i lavlandet, er det uvanlig mye snø i fjellet. DNT merker stor interesse for påskeferie, men det er fortsatt plass mange steder. Se oversikt over de betjente DNT-hyttene som er åpne i påsken.

– Nå er fjellet påskeklart! 4300 kilometer med vinterløyper er merket og hundrevis av hytter er klare for storinnrykk. Det er lenge siden vi har sett slike mengder med snø i fjellet så mange steder, så vi kan trygt si at at det ligger an til tidenes påske i fjellet, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Han minner om at det finnes alle slags DNT-hytter, enten man vil til betjent hytte i fjellet, tar turen innom enklere hytter uten betjening eller ønsker seg en mer bynær hyttetur.

– Alle kan finne en hytte til hytte-tur som passer for seg, men det er også rom for roligere dager på samme hytte i fler dager. Se for deg snødekte vidder, appelsin i solveggen og god stemning i peisestua.

Alle oppfordres til å sjekke vær- og føremeldinger for området de skal til:  

Disse betjente hyttene er åpne i påsken:

Mange drømmer om hytte-til-hytte-tur i påsken.

Breheimen 

Breheimen er et lite besøkt område på vinterstid, men dette område er et vinterparadis! Spektakulære topper på 2000 meter, snøsikkert og flotte isbreer venter på deg.

Nørdstedalseter 

Sota Sæter 

Hardangervidda 

DNT har en lang rekke betjente hytter på Hardangervidda, Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er det mange muligheter for å gå en tradisjonell hytte til hytte-tur. Flere av hyttene ligger enkelt til ved bilvei eller tog, og fungerer som gode utgangspunkt for turer av alle vanskelighetsgrader.

Haukeliseter Fjellstue 

Krækkja 

Kalhovd Turisthytte 

Rauhelleren 

Mårbu 

Sandhaug 

Litlos 

Mogen Turisthytte 

Solheimstulen 

Gaustadtoppen Turisthytte 

Jotunheimen 

Populære Jotunheimen byr på mektige fjellmassiv, toppturer og kvistede løyper i alle retninger. Rett før påske åpner Leivarssbu som ny DNT-hytte. Dette storstua i Jotunheimen blir en viktig del av DNTs rutenett.

Gjendesheim 

Fondsbu 

Glitterheim 

Gjendebu 

Skogadalsbøen 

Leirvassbu  

Femundsmarka 

Femundsmarka er et fantastisk turområde, enten du vil gå lange turer fra hytte til hytte eller en topptur for å nyte den vakre naturen. Den betjente fjellgården Svukuriset er et fint utgangspunkt for små og store turer.

Svukuriset 

Rondane 

Rondane er et mektig turområde med flere 2000-meter høye topper og tinder. Her ligger det tre betjente DNT-hytter og et godt tilrettelagt rutenett. Rondane er det et godt nett av kvistede vinterutersom innbyr til skiturer fra hytte til hytte.

Rondvassbu 

Bjørnhollia 

Grimsdalshytta 

Langsua 

Langsua er ukjent for mange, men byr på familievennlige turer med enkelt adkomst på det sentrale Østlandet. Her er det flere selvbetjente hytter og man kan enkelt starte påskeferien med betjente Liomseter som utgangspunkt.

Liomseter 

Skarvheimen 

Skarvheimen er et av landet fineste områder for fjellskiturer, med imponerende fjellformasjoner og passe kupert terreng. Her finner du tre hyggelige betjente hytter.

Geiterygghytta 

Finsehytta 

Iungsdalshytta 

Trollheimen 

Alpine topper og lune daler med tradisjonsrike hytter danner en fin ramme for fjellturer i Trollheimen. Variasjonene og kontrastene gjør at mange kommer tilbake til Trollheimen år etter år.

Jøldalshytta 

Gjevilvasshytta 

Trollheimshytta 

Sylan

Fantastiske Sylan med nydelige vidder og fjelli horisonten strekker seg utover både Norge og Sverige Området er populært vinter som sommer, og her finnes Norges minste betjente hytte, den historiske Schulzhytta.

Storerikvollen 

Schulzhytta 

Nedalshytta 

Etne- og Saudafjellene 

Midt i dette ville, men lettgåtte fjellområdet ligger idylliske Olalia med flott utsikt sørover mot Hauganutene.

Olalia Fjellstove 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *