Loppemarked – så mye mer enn bare lopper

Danvik skolekorps har 65 års-jubileum i år, og vi markerer jubileet med sommertur til Bornholm, jubileumskonsert og nye deler til uniformen.

Tekst og foto: Guro Brønstad Bjørge

Vi vet ikke hvilket år Danvik skolekorps startet med loppemarked, men vi har foreldre som har spilt i korpset som husker loppemarked fra de var små. Vi har dermed en besteforeldregenerasjon som har vært aktive på loppemarkedet vårt for en generasjon siden! De forteller om gode minner fra loppemarked. For loppemarked, det er noe man husker. Ikke loppene (joda vi husker noen av de også, særlig de man ble overrasket over at faktisk ble solgt!), men stemningen.

Sosial arena

Noen tror at loppemarked er et slit, og det er jo også det. Man blir selvfølgelig sliten av en helg med sjauing. Men loppemarked er først og fremst en kjempeviktig sosial arena, der store og små, voksne og barn, hun, han, hen, alle jobber sammen. Å være skikkelig sliten av bæring, å finne noen morsomme lopper, å spise pølser i pausen, og å nå en salgsrekord på slutten av dagen. Det er fantastisk.

Å se alle foreldre og barn jobbe for det samme målet mens de skravler og ler, blir kjent, skaper relasjoner til andres barn og ungdommer, det er loppemarked.

Selvfølgelig er det artig å få inn de skikkelig fine loppene.

«Ååh, akkurat sånn har bestemor og bestefar!»

«Den ønsker jeg meg!»

Rare og morsomme ting

I år har vi rekordmange fine lopper. Vi har hentet lopper gjennom et helt år, og har eksepsjonelt mange morsomme, rare og flotte ting. En gammel lege-veske, spennende kunst, haugevis med nips, enorme mengder bøker, gamle kofferter og esker, klær og elektronikk, og alt annet som hører til på et loppemarked!

Uka som kommer er den store innspurten (med innsamling av lopper på Danvik skole kl 17-20 hele uka), før loppemarkedet endelig går av stabelen helgen 22. og 23. april, med åpningstid kl 11 begge dager.

facebooksiden til loppemarkedet blir det lagt ut bilder av noen av loppene vi finner frem utover i uka!

Velkommen til årets mest spennende, slitsomme og morsomme helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *