STORBY: Her er kontoret til Eva Bakurowitz. Trenger hun inspirasjon eller en dagdrøm. Er det bare til å snu seg.

Med drømmeverden på veggen

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i februar 2016.

Fantasi Interiør ligger svært grått og anonymt til på Åssiden. Men Inge Arthur Aasen har levert fargesprakende tapeter siden starten i 1979.

Noen husker muligens fototapetene fra 70-tallet – de med palmer og solnedgang. Inge Arthur Aasen førte ikke de den gang, kun tekstiltapeter. Noen husker også disse: Med tråder i for eksempel brunt, beige og grønt limt på papir. De samlet en del støv, men det mener Aasen er en fordel.

–Astma- og allergiforbundet mener at tekstiler på vegger og gulv er en fordel. Da fyker nemlig ikke støvet rundt i rommet, men fester seg på disse. De må selvsagt rengjøres regelmessig, sier han.

Bjørketrær

Etter 12-13 år med tekstiltapeter, begynte Fantasi Interiør å importere fototapeter. I dag distribueres disse ut til fargehandlere og interiørbutikker over det ganske land.

–Den mest solgte heter Sunday, og er et bilde av sol gjennom bjørketrær. Den har vi hatt så lenge vi kan huske, og den går fortsatt bra, sier Eva Bakurowitz fra Fantasi Interiør.

AMALFI: Her er tapetet for Italiaelskere.  

–På kontinentet er tapeter fra Melli Mello svært populære. Vi fører dem også, men de har ikke tatt helt av her til lands. Vi nordmenn er litt forsiktige med både farger og mønstre. Jeg skulle ønske flere våget å ta sjanser når det gjelder interiør, ikke se så mye på hva naboene og venner har, men følge sitt eget hode og innrede etter hvordan plassen er. Et eksempel er shabby chic-stilen. Nordmenn tviholder på den, mens resten av Europa har for lengst beveget seg videre.

Tapetruller kommer inn og kjøres ut flere ganger i uken fra lokalet på Åssiden. Mange av tapetene fra katalogene er på lager, mens andre skaffes i løpet av få dager.

BLOMST: Stilig og elegant med hvite og gule blomster og gule stoler.

Betongvegger

–Det er ikke bare vakre naturbilder eller skylinebilder som er fototapeter. Vi har også betongvegger, murvegger eller marmor. De gir en fin effekt i rommet, og særlig når de andre veggene tapetseres med farger som harmonerer, sier Eva.

–Skal man pusse opp og ønsker noe som er annerledes, er fototapet verdt å se på. Prisen er ikke så avskrekkende; de billigste, som består av en del og dekker en mindre del av veggen, koster rundt 600 kroner. For å dekke en hel vegg med for eksempel tre og en halv meter bredde, koster det rundt 2.500 kroner. Tenk så fint det blir med Ole Brums hundremeterskog på en vegg på barnerommet. Eller heldekkende Supermann på gutterommet. 

Fototapeter finnes for alle interesser og sinnsstemninger. Romantiske, eventyrlige, luksuriøse eller beroligende som zen-hager og buddhafigurer for de spirituelle.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *