Medlemsrekord hos Jeger- og Fiskerforbundet

Medlemmene fortsetter å strømme til, og denne uka ble det “all-time-high” med 122.619 registrerte medlemskap. – Det er stadig flere som søker mot ekte opplevelser og fantastiske råvarer, kommenterer Knut Arne Gjems, leder i NJFF.

Norges Jeger-og Fiskerforbund (NJFF) er den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for jegere og fiskere. De siste tre årene har det vært en pen medlemsvekst i NJFF, som nå altså topper seg i en ny medlemsrekord med 122.619.
I 2020 var det 110.050 medlemskap ved årsslutt, i 2021 var det 116.120.

– Medlemsrekorden er resultatet av en trend over tid, forklarer Gjems. Vi har hatt vekst i tre år på rad. Veksten ser vi i tillegg i alle landets fylker. Gjennom pandemitiden, og ikke minst i tiden etterpå, har vi hatt en jevn strøm av nye medlemmer.

Det gode liv

I Norge er jakt og fiske en del av en bærekraftig naturforvaltning. Vi høster av naturens overskudd i en eldgammel tradisjon, uten å belaste naturen. Gevinsten er både bedret folkehelse og en unik tilgang til utsøkte råvarer.

– Vi pleier å si at vi høster emballasjefritt av naturen på en kortreist måte, sier Gjems. Dyrene vi feller og fisken vi fisker har levd frie liv i naturlige omgivelser. Med kompetente jegere og fiskere forvalter vi denne ressursen på en god måte, og det er det mange som etterhvert oppdager og ønsker å bli en del av. Velkommen skal de være!

Et godt nettverk

Med sine 547 lokalforeninger, spredd over hele landet, er NJFF tilstede i folks hverdag. Det bobler av aktiviteter i jeger- og fiskerforeningene. De som søker opplæring og inspirasjon møter et kompetent nettverk i en velfungerende organisasjon.

– I Norge er jakt og fiske for folk flest. Det er en styrke og en kvalitet vi skal å ta godt vare på. Vi skal være åpne og inkluderende. Vi satser mye på å nå alle deler av befolkningen, og har blant annet hatt en vekst i antall kvinnelige medlemmer. Vi har nå rundet over 20.000 medlemskap i den kategorien. Barn og unge er et annet satsingsområde, og blant annet har innføring av familiemedlemskap vært en suksess, sier Gjems.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *