KURSLEDERE: Slanking sitter mellom ørene mener de tre kurslederne. F. v. Dorthe Lie, Marie Grytten Gustavsen og Emmy Grytten Gustavsen.

Mental slanking

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i oktober 2010.

Emmy Grytten Gustavsen har 27 års erfaring med kostholdskurs, og selv har hun gått ned over 20 kilo. Nå driver hun eget firma, og har utvidet tilbudet med foredrag for bedrifter.

Tidligere jobbet hun for Libra, og nå driver hun altså EMMY Motivasjon og Mestring AS fra Konnerud. Hun mener bestemt at slanking sitter mellom ørene, og ingen andre steder. Derfor er det viktig å jobbe med det mentale.

– Jeg tok kurs i NLP, nevrolingvistisk programmering, og etter det fikk jeg en helt ny tilnærming til overvektsproblematikken, sier hun.

Klump i magen

I følge Emmy kan alle følge en kostholdsplan og trimplan en viss tid. Men så fort den er over, går man tilbake til gamle uvaner igjen, og dermed er overvekten snart et faktum igjen.

– Det gjelder å finne ut hvilke behov man har, og forstå at mat er ikke alltid den løsningen som er riktig. Og vi legger vekt på at man ikke trenger å være tynn, trivselsvekt er noe helt annet. Man skal ha det bra med seg selv.

– Ofte går man rundt med klumper i magen, og de er ikke gode å kjenne på. Når man lærer seg å tolke klumpene, og se at det ikke dreier seg om mer mat, men noe helt annet, så er det lettere å få til en varig livstilssendring, sier hun.

Ungdom

Med seg som kursledere har hun datteren Marie Grytten Gustavsen og Dorthe Lie. Også de har gått ned betydelig antall kilo. Marie konsentrerer seg om ungdom, og slett ikke alle som henvender seg til henne har vektproblemer.

– Ofte er det problemer med selvtillit og selvinnsikt. Når ungdom, via NLP, lærer seg å sette ord på behovene de har, vil de få en helt annen holdning til seg selv om omgivelsene, sier Marie.

– Det handler om å få ting på plass i livet.

Dorthe Lie er også kursleder for de som ønsker å gå ned i vekt, og samtidig er hun foredragsholder på bedriftssiden sammen med Emmy.

Vektkurs blir arrangert 5-6 ganger i uken i grupper, pluss at alle tre har individuelle timer for de som måtte ønske det.

Enneagram

Enneagrammet har vært mye brukt i USA i mange år, og er på full fart inn i Europa som et nyttig verktøy for bedrifter. Særlig i bedrifter hvor man jobber i team. 

– Den biten av firmaet har vokst overraskende fort, og vi har fått mange solide kunder, sier Emmy.

– Vi har også knyttet oss til noen hoteller og kurssentre hvor vi holder kurs for firmaer på kick-off.

Kort fortalt går Enneagram ut på å kartlegge de forskjellige mennesketypene, og finne ut hvordan man kan fungere sammen og få det beste ut av hverandre. I følge denne metoden finnes det ni forskjellige mennesketyper og noen undergrupper av dem igjen. Totalt beskriver Enneagrammet 729 personlighetstyper.

– Enneagrammet beskriver motivene bak vårt atferdsmønster, hva hver og en av oss blir motivert av og hva vi skal gjøre for å justere på vårt automatiske, ubevisste mønster. Det er et handlingsprogram, og er et verktøy for hvordan vi kan utvikle oss videre, sier Emmy.

Det er mange kjente firmanavn som står på referanselisten til EMMY AS. Også kommuner og andre offentlige instanser er med.

FAKTA NLP

Den nevrologiske delen representerer først og fremst sansene og hvordan vi danner meninger og handler på bakgrunn av disse meningene. Den lingvistiske delen ordner tanker, adferd og kommunikasjon med andre. Programmeringen består i at vi kan organisere ideer og handling for å produsere resultater.

(Kilde: Wikipedia)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *