Monica Østenengen og Emil i Modum.

Modum på lags

Emil og jeg har nettopp gått en nydelig tur langs Drammenselvas bredder i Modum. Turen starter på Geithus hvor jeg tråkket  mine barnesko.

Tekst og foto: Monica Østenengen

Vi gikk på merket sti langs elvebredden, det første vi kom til var noen fine helleristninger som er over 6000 år gamle. Utrolig gøy å se de. Tok noen bilder og gikk videre

Det var utrolig vakkert langs elvestien, med store bjørketrær i vakre høstfarger som liksom rammet inn den mektige elven som fløt stille ved siden av oss. Flere steder så vi fossekallen som hoppet inn og ut av vannet, store skarver som ble skremt opp og flakset oppover elven og flere fiskeender. Vi passerte flere fiskeplasser med gapahuker der en kan kose seg med fiskestanga og kanskje få en ørret eller en gjedde.

Da vi kom til Embretsfoss var vi halvveis, og her krysset vi elva. Jeg sendte en tanke til min oldefar som hadde jobbet på fabrikken i 50 år, og som for lang og tro tjeneste fikk sitte til bords med kongen. På tilbakeveien passerte vi både Gravfoss og Kattfoss kraftstasjoner, før vi igjen var tilbake i min barndomsbygd Geithus.

En riktig fin tur som anbefales til alle. God tur!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *