Monica jubler: Endelig skisesong

Av våre fire årstider er det vinteren som står mitt hjerte nærmest. Jeg synes naturen i vinterdrakt er eventyrlig vakkert, og ved hver ledige anledning legger jeg ut på turer med ski på bena og min hund Emil er selvfølgelig med.

Tekst og foto: Monica Østenengen

I de siste par dagene har jeg sett bilder på sosiale medier fra Montebello arena på Vestskogen i Sande, hvor de har mye snø og flotte løyper. Dit må vi ta turen tenkte jeg.

Vi kjørte til Sande stasjon og fulgte skiltene til Montebello arena helt frem til parkeringen. Klokka var 07.15 og det var bekmørkt ute. Jeg spente på meg skia og begynte å gå oppover i det første sporet jeg så, jeg hadde en god hodelykt så jeg hadde kontroll på både Emil og skisporet.

Etter cirka to km kom vi til et kryss der det var et løypekart. Jeg valgte en rute på ni km som gikk rundt Øyvannet. Dette viste seg å være et bra valg med greie stigninger og slakke utforkjøringer. Vakre islagte vann og snøkledde trær passerte vi der vi gikk i stillhet inn i en ny dag. Noen soloppgang ble det ikke i dag, men skyene på himmelen hadde vakre fargetoner av blått, gult og rosa som sto fint til det hvite landskapet.

Vi tok noen bilder av alt det vakre vi så, og så spiste vi nista vår med en varm kopp kaffe til. Det gjorde godt i – 4-5 C.  Vi møtte ingen før vi var nesten fremme ved bilen, men der var det allerede mange som gjorde seg klare for å gå på ski. Nå hadde sola kommet opp også, og jeg lekte med tanken om å ta en tur til. Det skal jeg, om ikke så lenge.

2 Responses

  1. Den som kunne hatt den energien som Monica har. Trolig flink til å komme seg ut i marka , fin fortelling og fine bilder. En kjempeinspirator. #utpåturogaldrisur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *