ØVELSE: En av de siste øvelsene før helgens konserter i Galterudhallen. Drammen Operakor skal synge sanger fra musikaler. Per Arthur Christensen er til venstre av de to herrene foran. Den andre er Erling Ellingsen.

Musikalsk på Galterud

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i november 2013.

Flerbrukshallen på Galterud får virkelig prøvd akustikken sin til helgen når Drammen Operakor inntar scenen.

– Vi er veldig spente på å se om folk tar turen til Galterud for å gå på konsert, sier Per Arthur Christensen fra Drammen Operakor.

– Hallen er perfekt for en oppsetning, og jeg må si jeg ble begeistret første gang jeg besøkte den. Det er absolutt å anbefale en tur dit i helgen, særlig siden vi kan by på fabelaktig musikk også.

Sangene

Fabelaktig musikk skal det virkelig bli, for Drammen Operakor har plukket ut det beste av de beste hva musikaler angår. 

Her er sangene som kan høres: One Night in Bangkok, Anthem og Pity the Child fra Chess, Don’t Cry for Me Argentina fra Evita, Bui Doi og Last Night of the World fra Miss Saigon, Defying Gravity fra Wicked, Over the Rainbow fra Trollmannen fra Oz, Beggin fra Jersey Boys, Prologue – Chain Gang, One Day More og The People song fra les Miserables, Tradition og Om eg var ein rik mann fra Spelemann på taket, Kong Herodes fra jesus Christ Superstar, Tomorrow fra Annie, The Hills Are Alive fra Sound of Music, Grease Lightning og The One that I Want fra Grease, Vi’kke det bli femmenalt fra My Fair Lady, All I Ask og You og The Phantom of the Opera fra The Phantom of the Opera og Always Look on the Bright Side of Life fra Monthy Pyton Holy Grail.

Litt billigere

Fordi Galterudhallen koster mye mindre i leie enn Drammen Scener, kan operakoret også trå til med rimeligere billetter. 

– Det blir servering også, sier Christensen.

– Lokale lag og foreninger som Konnerud Håndball skal stå for kaker og kaffe. Sånn sett er det en mulighet for dem å tjene noen kroner også. Men alkohol blir det ikke, for dette er en forestilling for hele familien.

Showet vises både fredag og lørdag.

Kostbart

Per Arthur Christensen forteller at en oppsetning som suksessen Les Miserables i vår koster mange hundre tusen kroner før de har solgt en eneste billett.

– Det er dyrt å leie teateret, og vi har ikke muligheter til å gjøre det i teaterets høysesong, som er månedene oppunder jul. 

Christensen forteller at neste store forestilling fra operakoret blir Spelemann på taket i april. 

– Den skal foregå i teateret og audition er i disse dager, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *