Eiker Matfestival arrangeres på tunet til Fossesholm herregård.

Mye spennende på Eiker Matfestival i år

26.- 27. august er det nok en gang duket for Eiker Matfestival på Fossesholm Herregård, og komiteen har jobbet mye med planleggingen for å kunne tilby et rikt utvalg med ekte og jordnære opplevelser.

Arrangementskomiteen i Eiker Matfestival har, gjennom vinteren, jobbet godt med planleggingen av årets festival.
– Fra scenen i tunet blir det en rekke musikalske og kulturelle innslag gjennom hele helgen og i restaurant «Ekte Eiker» byr vi i år på eksklusiv servering av smaksrike retter med lokale råvarer, sier leder Per Olav Krekling. Lørdag kveld blir det en stemningsfull utekonsert med Vamp. Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen.

Rikholdig lokalmattorg

Årets lokalmattorg blir mer rikholdig enn på mange år. 29 ulike utstillere har meldt sin ankomst med lokalmat og andre nisjeprodukter. Som tidligere blir det en rekke morsomme aktiviteter for både voksne og barn.

På barnas bondegård er det blant annet kuer, griser, sau, geit og alpakka. Du kan kjøre traktorsimulator, ta traktorlappen, kjøre hest og vogn, hoppe i høyet eller delta i diverse konkurranser. Etter at inngangsbilletten er betalt er de fleste aktivitetene gratis.

Vi satser selvfølgelig på godt vær som vanlig under Eiker Matfestival, men vi er også forberedt på å takle litt regnvær. En del av aktivitetene er for sikkerhet skyld flyttet på for å unngå søle og matserveringen flytter innendørs hvis det blir nødvendig. Alternative parkeringsarealer er også tilrettelagt.

Stor dugnadsinnsats

Arrangementskomiteen ble endret i forbindelse med at festivalen flyttet til Vestfossen og ble Eiker Matfestival (tidligere Egertorget Matfestival), og den er satt sammen av engasjerte personer fra Øvre Eiker Bondelag, Bonde- og småbrukarlaget og bygdekvinnelaga i Øvre- og Nedre Eiker.
– Vi er en gjeng som jobber godt sammen mot et felles mål, vi har stadig nye tanker og ideer som vi prøver å realisere.
– Nå gleder vi oss til årets festival. Vi er helt avhengig av en stor dugnadsinnsats fra medlemmer i de ulike lokallaga, men vi opplever at de fleste er veldig positive til å stille på Eiker Matfestival, sier Krekling.
Eiker Matfestival arrangeres samme helg som Vestfossenmarken, så her er det duket for en skikkelig familiehelg i Vestfossen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *